Starea de sănătate a lui Céline Dion rămâne încă un mister, deși diagnosticul a fost dezvăluit în urmă cu un an. Celebra cântăreață suferă de degenerescența musculară, o afecțiune care duce, inevitabil, la incapacitatea de deplasare. Artista și-a anulat concertele, a dispărut de pe rețelele sociale, ultima postare datând din 25 iunie. Presa franceză a dezvăluit, însă, câteva fotografii noi cu artista, la o galerie de artă.
Fanii lui Céline Dion (54 de ani) sunt îngrijorați. Cântăreața se află în convalescență de aproape un an, iar din cauza problemelor de sănătate a fost nevoită să amâne, pentru 2023, toate concertele din turneul „Courage”, prevăzut în Europa anul acesta.
Iar asta nu e tot. S-au făcut două luni de când Celine nu a mai dat nici un semn pe rețelele sociale, acolo unde obișnuia să fie foarte activă pentru cele peste 5 milioane de fani, numai pe Instagram.
Misterul din jurul stării de sănătate a lui Céline Dion se adâncește
Ediția franceză a revistei Cosmopolitan publică însă fotografii noi și impresionante cu Celine Dion. Imaginile sunt realizate de un fan și publicate pe Facebook, pe o pagină dedicată artistei. Potrivit sursei citate, imaginile sunt din luna mai și o înfățișează pe Celine Dion la lucru, decorând o statuie-elefant. Lucrarea, numită „Namaste”, face parte din instalația artistică „Elephant Parade”, expusă în prezent la Resorts World Las Vegas.
Celine Dion apare în toate pozele stând jos sau aplecată deasupra lucrării, poartă mască de protecție și este extrem de implicată în munca pe care o face. Deși sunt multe imagini în seria respectivă, în nici una dintre ele solista nu apare în picioare. Elefantul decorat atât de spectaculos a fost postat și pe pagina de Instagram a lui Celine Dion, în data de 10 iunie.
Ce este degenerescența musculară, boala de care suferă Celine Dion
Degenerescența musculară este o boală gentică ce poate apărea în orice moment al vieții sau la orice vârstă, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin slăbirea progresivă a mușchilor corpului.
Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța, ducând astfel la absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.
Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com. Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.