Prima pagină » Local » Misoginii de la PSD Iași! Social democrații au avut doar două femei în Parlamentul României în ultimii 16 ani

Misoginii de la PSD Iași! Social democrații au avut doar două femei în Parlamentul României în ultimii 16 ani

09 feb. 2024, 09:37, 1 ,
în Local

PSD Iași este plin de misogini pentru că pe listele de la alegerile Parlamentare au avut doar două femei în ultimii 16 ani. Asta în contextul în care social democrații doresc să fie un partid care promovează egalitatea de gen.

Politica social democrată este la fel la nivel național. Sunt puține femei care au acces la funcții politice, iar acest lucru spune multe despre societatea în care trăim dar și despre interesul obscur al politicienilor. PSD Iași preferă să promoveze analfabeți funcționali care au terminat liceul la vârta de 24 de ani cum este Vasile Cîtea în loc să aibă femei cu studiile la zi.

PSD Iași este plin de misogini! Femeile social democrate nu au ce căuta pe listele parlamentare

Lipsa de reprezentare a femeilor pe listele de candidați la parlamentare din partea PSD Iași a stârnit controverse în ultimii ani. Este cea mai pură formă de misoginism și de inechitate, iar social democrații de la Iași refuză să trateze cu egalitate femeile.

Spre exemplu, la alegerile parlamentare din 2020, doar o persoană din cei 12 candidați pe lista PSD Iași pentru Camera Deputaților au fost femei. Și asta pe locuri care nu au fost eligibile. Adică nu aveau nicio șansă fiind puse de umplutură. O situație similară s-a observat și la alegerile din 2016.

Această tendință contrastează cu principiile declarate de PSD, care susține egalitatea de gen și promovarea femeilor în politică. Statutul partidului prevede ca 30% din funcțiile de conducere să fie ocupate de femei. Cu toate acestea, realitatea din Iași demonstrează o discrepanță semnificativă între discurs și practică.

Bogdan Balanișcu și Bogdan Cojocaru sunt misogini?!

Situația de la PSD Iași este cauzată de cei din conducerea partidului, cei care vor cu disperare să pună mâna pe ciolan. Bogdan Balanișcu, președintele PSD municipiul Iași și Bogdan Cojocaru, președintele PSD județ Iași, dau dovadă de misoginism pentru că nu promovează egalitatea de șanse. Vorbim despre cei doi pentru că la Consiliul Local Iași, din 5 consilieri, doar unul singur este femeie.

Situația este la fel de dramatică și la Consiliul Județean Iași unde din 10 consilieri județeni, doar 2 sunt femei. Este dovada unei politici de prost gust, a unei politici orientate către interesul personal, lipsind cu desăvârșire interesul pentru cetățeni. Cei doi amințiti mai sus nu sunt singurii artizani ai acestei politici. Și senatorul Maricel Popa, fostul lider PSD Iași este unul dintre coniferi, fiind președinte în perioada în care s-au făcut listele la Parlamentare 2020. Dând doar un exemplu vă aducem aminte faptul că Camelia Gavrilă, până la acel moment deputat PSD Iași (venită pe filiela PNL, deci fără meritul social democraților) a fost înlăturată imediat de pe locurile eligibile.

În loc să trimită analfabeți precum Vasile Citea care a terminat liceul la vârsta de 24 de ani, PSD Iași ar trebui să trimită mai multe femei. Iașul se poate mândri cu numeroase femei cu un statul profesional ireproșabil!

Cristian Stanciu, Mihai Chirica, Gheorghe Nichita, Măricel Popa la fel de misogini

La fel de misogini ca cei menționați anterior sunt și Cristian Stanciu, Mihai Chirica, Gheorghe Nichita, Maricel Popa care aufăcut listele PSD în ultimii 16 ani. De exemplu, Cristian Stanciu a fost coordonatorul ultimelor 4 campanii ale PSD, Gheorghe Nichita care a fost președinte PSD Iași dar chiar și Mihai Chirica, edilul Iașului fiind PSD-ist înainte de a sări în barca PNL Iași. Așadar, cei mai sus amintiți își văd doar interesele personale, fără să le pese de popor.

Mihai Chirica a fost președintele PSD Iași și a făcut listele pentru Parlamentare

În altă ordine de idei trebuie să precizăm că sunt mulți pretendenți pentru listele de parlamentare din partea PSD, cum ar fi:

Vasile Citea
Bogdan Balanișcu
Bogdan Cojocaru
Silviu Macovei
Cristian Stanciu
Măricel Popă
Vasilică Toma
lista poate continua cu mai multe persoane.

Ori, dacă ar fi să facem un calcul simplu, PSD ar trebui să obțină la Iași un procent de 80% pentru ca toți de pe listă să prindă loc în Parlament.

Comentarii
  • Nu-i misogini, sunt fatalai! :))) La atatia fatalai, de ce ar mai fi nevoie de femei?

  • s-a dus naibii PSD-ul la Iași

    Mi-e greață când văd lista pretendenților în Parlament, aceeași expirați, incapabili și puturoși. E plin Iașul de oameni noi, capabili, profesioniști, cu studii înalte, cu experiență dar ei merg pe liste tot cu Cîtea, Stanciu, Popa…

  • O idee super faina! Pe langa atatia incapabili, combinatori, furaciosi, lenesi, s.a.m.d (si nu o spune eu, ci au demonstrat-o ei in decursul atator mandate anterioare), trebuiesc si niste tute, gen: Raluca Turcan, Rovana Plumb, Viorica Dancila, Violeta Alexandru care sa completeze o imagine „political” corecta a Iasului ! Sa ne fereasca Dumnezeu ! Ne ajung astia, nu ne mai trebuie si altii !!! Parerea mea !

  • cu pretenții – din urma vin talente inascute: Gavril <> Mihai, Cruceanu <> Bogdan, Neagu <> Constantin

  • din dictatura pesedista si penelista sunt protapiti aceeasi….tronati… cred ei pe veci……Pai uite asa ca votam AUR de care le e frica ca le cad pedestalele…… de zic aaia ca sunt periculosii…nu mai spune lol…. :))))

  • Au si femei la acest moment! Si destepte si frumoase!!!! Care isi povestesc problemele familiale peste tot, se lauda cum vor ajunge pe liste si vor taia totul in calea lor. A ajuns acest partid sa aiba membri care se cred imbatabili, se cred Dumnezeu. Ce a mai ajuns si lumea asta!!!

  • Mai bine așa, decât cu femei gen Chichirau sau Sosoaca.

  • Pe Vasilica chiar l-ati nimerit cu misoginismul. Doamne fereste sa vada in fata lui o femeie mai desteapta decat el. Nu suporta femeile la putere. Asa au fost crescuti, nu-i vina lor, nici acasa nu au mari intelectuale.

  • PSD la Iasi nu scoate 8% ,mai ales ca Balaniscu vrea sa fie primar .

  • O să apară și amantele lor..

  • Clar! Balanișcu nu scoate scor la alegeri pentru că nu-l cunosc ieșenii. Îl știu doar cei din PSD, bătrânii șahiști din parc și câțiva săraci care oricum au uitat cum îl cheamă.

  • În PSD Iași nu prinzi funcție de conducere dacă nu te cheamă Bogdan
    Bogdan Cojocaru
    Bogdan Balanișcu
    Bogdan Cruceanu

  • Cum ar fi sa votam un gospodar, nu un politician?

  • tineret din iasi zona alexandru dalas

    moooe psd moooe pnl ,moeee catea moee ostaficiuc !

  • Nu exista egalitate de gen !, idea asta este un virus infectios care lea infectat mintea feministelor !, fiecare gen feminin , masculin (si atit ) este bun in domeniul lui inzestrat de la natura !, nu am vazut absolut nici o feminista urlind ca vrea egalitate de gen in razboiul din Ucraina !, barbatii au ramas obligatoriu sa lupte pe front si sa moara in transee in timp ce femeile si feministele o ard pe sistem turbo si se ”ard” prin cluburi de noapte si discoteci prin Helsinki, Londra, Paris , Berlin ………… unde este egalitatea de gen aici ?

  • si nici n-o sa vezi vreuna ca cere egalitate la angajarile in sectoare grele (mina, constructii, drumuri, etc). de fapt, nu vor drepturi, ci avantaje. drepturile vin intotdeauna la pachet cu indatoririle.

  • Statisticile la nivel mondial a locurilor de munca pe categorii de gen

    Barbati Femei
    1.Razboi, conflicte mondiale 99 1
    2.Canalizari , vidanjari , sapaturi 99 1
    3.Constructii si corelate constructiei 97 3
    4.Sofer, conducatori utilaje 96 4
    5.Industria metalurgica si corelate 96 4
    6.Minerit, materiale constructii transport 73 27
    7.Stiinte, inginerie , profesiuni asociate 74 26
    8.Transporturi comerciale, maritime, marinari 75 25
    8.Piata muncitorilor agricoli calificati 67 33
    10.Masinisti operatori, macaragii 67 33
    11.Afaceri , administratori , CEO 60 40

    Lista ar fi mai lunga si mai larga dar ma opresc aici si propun feministelor mironosite sa nu mai fie misogine si sa dea navala si ceara locuri agale de munca si munca cot la cot macar la primele 5 enuntari ca e loc cu drag si pentru ele

  • Sa fim seriosi. Misoginismul e boala nationala la noi . Nu vom avea ca presedine o femeie 15-20 de ani de acum inainte. Doar un idiot de pe aici voteaza o balena de 30(cel puțin) de ori in fiecare zi.

  • @Ciurea: Bravo!
    Să așteptăm puțin până vine războiul. Feministele vor avea ocazia sa își dovedească egalitatea cu bărbații. În tranșee.

  • Atunci feministele dure o sa se transforme automat in ametitele , jalnice femei amarite slabe si neajutorate gata sa fuga de orice probleme pina la malul Atlanticului , Lisabona , Saint Tropez, Monaco , Milano, Paris , Oslo, Helsinki etc unde uita de barbatii si iubitii lor care mor cu sutele zilnic pe cimpul de lupta in timp ce ele (cele mai cuminti ) sorb in liniste la umbra tacticos la o tigara cu telefonul in cealalta mina frapeuri si smoothie intrind amabile in vorba cu barbati occidentali , sunt miii de cazuri (vedeti cazul cu refugiata ucraineana care ia furat barbatul gazdei britanice mai demult ), iar cele mai neastimparate si mai distractive au umplut zilnic cluburile de noapte, barurile , discotecile unde o ard cu nerusinare cu alti barbati , altele……… mai bine intrebati cunostintele voastre care locuiesc de ani buni pe afara in occident , nu sustin ca toate 100% din ele fac asta , dar majoritatea lor

  • Cum te numesti atunci cand accepti femei in PSD, indiferent de calitatea lor, doar ca sa dea bine si sa nu fii etichetat drept misogin? Prostalan, desigur. Mai bine misogin decat prostalan.
    Inca ceva: toti santieristii din Iasi sunt misogini. Ce chestie!

  • Feminista Satanista

    Toti barbatii seriosi si muncitori din toate punctele enumerate de Ciurea conform statisticilor , in opinia reporterilor ziarului si a feministelor sunt niste misogini , bastarzi , porci nesimtiti , betivi, batausi, lasi, profitori , afemeiati ,stapini de sclavi , animale primitive

  • @Feminista satanista: Amin. Acum inteleg motivatia lesbienelor 🙂
    Cele cu barbati sunt niste proaste. Da’ spune-le tu asta.
    Ca sa il completez pe Ciurea:

    Barbati Femei

    Militari 98 2
    Matematicieni 90 10
    Neurochirurgi 99 1
    Sahisti 90 10
    Exploratori 100 0
    Mecanici locomotiva si conductori de tren: 99 1
    Preoti 100 0
    Masoni (rit Scotian antic si acceptat)100 0
    Donor sperma: 100 0
    Sudori la mare adancime: 100 0
    Papa: 100 0
    Dalai Lama: 100 0
    Dulgheri: 100 0
    Contabilitate: 70 30
    Pilot avion de vanatoare: 100 0
    Soferi transport in comun: 90 10
    Operator CNC: 92 8
    Colectori de gunoi: 93 7
    Deratizare : 98 2
    Ingineri mecanici: 98 2
    Navigatori: 90 10
    Pompieri: 97 3
    Zidari: 98 2
    Muncitori forestieri: 98 2
    Instalatori: 100 0
    Mecanici auto: 96 4

  • Deci dragi feministe nu va ma kakati pe voi si cautativa de munca cu drepturi egale , pe santiere ca se cauta , mecanici de locomotiva ,scafandri , deratizari , gunoieri , soldati, , soferi , excavatoriste , pompieri……. nu fiti misogine si chiar depasitii prin munca acolo pe barbatii porci si aratatile voi ce puteti !, sau sunteti doar niste misogine zapacite care cotcodaciti aiurea ? vreti doar drepturi , icre negre , sampanie si party ? am vazut o gramada de anunturi disperate de angajari in costructii, dati navala amazoancelor si nu fiti misogine, se plateste bine si puteti lucra si ore sublimentare 10, 12 pe zi si chiar si in weekend !, o sa stam noi barbatii cu copii , o sa ne facem unghiile frumoase si cu vecinii la o cafea dupa o plimbare in parc cu ala mic, sa nu uitati dupa alea 10, 12 ore de munca sa faceti si cumparaturile si sa treceti eventual sa platiti si facturile !

  • Hai ca se baga serviciul militar voluntar,sa vedem citi viteji avem!!!Daca nu s prea multi atunci batem palma,la cratita cu voi si la schimbat scutece!Aaa,sa nu uit,nimeni nu are voie sa se plinga cu copiii si cratitele ca doar a dat norocul peste voi,nu??

  • Pentru anonim care vrea sa fie misogin nu prost….dovedeste ca nu esti prost!!La prima vedere asa pare!

  • Dom-le stateam azi si ma gindeam ca ce sunt misogini si groparii barbati astia de prin toate cimitirele domle , bre toti barbati misogini si porci 100%, nu a reusit nici macar o femeie sa se angajeze si ea ca gropar !, sa demonstreze si ea aptitudinile ,ce sa mai zic ca ar trebui sa le ofere drepturi egale si locuri de munca la fel , sa fie promovata egalitatea de gen domle , sa fie fifti fifti, nu ajung bietele femei sa faca si ele o echipa de groparite macar intrun cimitir !, asta da descremenare si misoginism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *