Prima pagină » Razboi în Ucraina » Misiuni sinucigaşe şi acuzaţii de abuz sexual. Cine sunt persoanele învinuite de soldaţii din legiunea străină a armatei ucrainene
Misiuni sinucigaşe şi acuzaţii de abuz sexual. Cine sunt persoanele învinuite de soldaţii din legiunea străină a armatei ucrainene

Misiuni sinucigaşe şi acuzaţii de abuz sexual. Cine sunt persoanele învinuite de soldaţii din legiunea străină a armatei ucrainene

24 aug. 2022, 10:07, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Mai mulţi soldaţi din legiunea străină a armatei ucrainene au denunţat presupuse abuzuri din interiorul acestei unităţi subordonate serviciilor militare de informaţii ale Ucrainei. Conform cotidianului online Kiev Independent, combatanţi străini au decis să facă publice acuzaţiile, ce includ abuzuri de putere, hărţuire sexuală a femeilor combatante sau conduită neglijentă, după ce plângerile lor au rămas fără răspuns, cu privire la acestea ei informând şi biroul preşedintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit informaţiilor respectivei publicaţii, acuzaţiile privesc o aripă a legiunii străine ce numără aproximativ 500 de combatanţi, aproape o treime din total.

Soldaţii din legiunea străină a armatei ucrainene aduc acuzaţii superiorilor

Mai mulţi soldaţi din legiunea străină a armatei ucrainene intervievaţi de Kiev Independent spun că superiorii i-au trimis de mai multe ori fără pregătire în misiuni periculoase cu caracter practic sinucigaş.

Spre exemplu, un soldat american afirmă că brigada sa a fost abandonată fără întăriri şi sub focul inamicului în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei, primind în plus şi ordinul de a apăra poziţia. În acea situaţie, unul dintre combatanţi a murit şi alţi trei au fost răniţi, iar puţin mai târziu un alt grup din aceeaşi unitate a primit ordinul să apere aceeaşi poziţie, deşi voluntarii le-au atras atenţia superiorilor că ruşii i-au descoperit, alţi patru combatanţi fiind ulterior ucişi în lupte.

De asemenea, soldaţii intervievaţi mai spun că unul dintre comandanţii unităţii ar fi un polonez fost membru al unei organizaţii criminale, cunoscut sub numele de Saşa Kucinski şi căutat în Polonia pentru fraudă. Printre abuzurile imputate acestuia se numără ordinele de jefuire şi de ameninţare a subordonaţilor cu arma sau hărţuirea sexuală a femeilor membre ale unităţii.

Potrivit articolului din Kiev Independent, nu este clar cum un astfel de individ, care şi în Ucraina a fost investigat pentru atac armat şi abuzuri sexuale şi de asemenea arestat anterior pentru posesie ilegală de armă, a reuşit să obţină un post de comandă în armata ucraineană.

Soldaţii din legiunea străină a armatei ucrainene intervievaţi mai relatează că au fost martorii unor „mişcări suspecte de arme”, iar o parte din armele şi muniţiile sosite pe front nu erau distribuite combatanţilor, ci erau reţinute de acel comandant polonez.

Ce spune Volodimir Zelenski despre uciderea fiicei lui Dughin

Într-o altă ordine de idei, precizăm că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a făcut publică opinia despre moartea jurnalistei ruse Daria Dughina, și spune că Ucraina nu este responsabilă pentru uciderea sa. Președintele ucrainean susține că Daria nu este responsabilitatea lor, deoarece nu este cetățean al Ucrainei și nu îi interesează.

„Cu siguranță nu este responsabilitatea noastră. Nu este un cetățean al țării noastre, nu ne interesează. Și ea nu se afla pe teritoriul ucrainean”, a declarat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă după forumul Platformei Crimeea, care a fost difuzat pe canalul YouTube de către biroul prezidențial ucrainean.

Amintim că Dughina a murit în seara zilei de 20 august, când mașina sa a explodat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, districtul Odintsovo, în apropiere de Moscova.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că mai mulţi soldaţi din legiunea străină a armatei ucrainene au denunţat presupuse abuzuri din interiorul acestei unităţi subordonate serviciilor militare de informaţii ale Ucrainei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *