Prima pagină » National » Misiune de salvare la malul Siret. Trei bovine au rămas blocate în albia râului

Misiune de salvare la malul Siret. Trei bovine au rămas blocate în albia râului

03 nov. 2021, 17:21,
Roxana Butuc în National

Operațiune de salvare la malul Siretului, marți 2 noiembrie 2021, unde autoritățile au intervenit pentru a salva trei vaci care s-au blocat în albia râului. Aceștia au intervenit cu accesoriile specifice și cu o barcă pneumatică intervenția durând aproximativ trei ore.

Cel care a cerut ajutor pentru bovinele împotmolite a fost chiar proprietarul lor. Animalele au fost înapoiate nevătămate acestuia.

Misiune de salvare pentru trei bovine în albia râului Siret

Mai mulți pompieri militari au intervenit ieri, 2 noiembrie, pentru a salva trei vaci împotmolite în albia răului Siret. Aceștia s-au deplasat la fața locului echipați corespunzător pentru operațiunea de salvare. Între timp, două vaci au reușit să iasă singure din rău, însă pentru cea de-a treia a necesitat mai mult timp pentru a fi deblocată.

„Colegii noștri, de la Garda de Intervenție Siret, au avut în cursul zilei de ieri, o misiune de salvare, pe cât de neobișnuită, pe atât de dificilă.

Apelul pe 112 anunța faptul că trei bovine erau blocate în albia râului Siret, iar proprietarul solicita ajutor, pentru ca acestea să fie aduse la mal.

Cu accesoriile specifice și cu o barcă pneumatică, pompierii militari sireteni s-au deplasat la locul intervenției. Între timp, două dintre animale au reușit să iasă singure din apă, însă cea de-a treia a rămas împotmolită în mâl, în imposibilitate de mișcare.

După trei ore de efort susținut, în care și-au folosit toate cunoștințele și experiența acumulată, pompierii militari au reuși să aducă văcuța la mal și să o predea, în siguranță, proprietarului”, a declarat ISU Suceava.

Pompierii ISU Iași au salvat o vacă ce a căzut într-un canal

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI” Iași, amintim faptul că, în data de 22 septembrie, pompierii ISU Iași au fost solicitați pentru a interveni în salvarea unei vaci care a căzut într-un canal, pe strada Tabacului, nr .30, în municipiul Iaşi.

La faţa locului s-a deplasat o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi, pentru a salva animalul. Din nefericire, salvatorii ajunși la fața locului au descoperit că animalul este în stare de putrefacție.

Poliția Animalelor Iași a dat mai multe amenzi proprietarilor care nu au grijă la condițiile în care țin câinii

Amintim faptul că la sfârșitul lunii iunie, Agenții din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași, ai Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani și ai Secției I de Poliție Rurală Iași au făcut mai multe verificări pentru a se vedea felul în care sunt respectare a măsurilor de protecție a animalelor și a obligațiilor legale ce le revin deținătorilor de animale.

În urma acestor verificări, au fost date peste 200 de amenzi și au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 117 incidente, dintre care 112 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. În urma activităților au fost sesizate 32 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au încheiat 208 procese verbale, în cuantum de 70.040 de lei.

„Un deținător a 12 exemplare din specia canină a fost sancționat contravențional deoarece nu le-a asigurat acestora un adăpost corespunzător și asistență medicală corespunzătoare, nu s-a preocupat de sterilizarea animalelor și nu a procedat la microciparea și înregistrarea exemplarelor canine adulte”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *