Prima pagină » National » Misiune de salvare grea în Munții Bihor, după ce un turist din Ungaria a căzut abruptul unei cascade
Misiune de salvare grea în Munții Bihor, după ce un turist din Ungaria a căzut abruptul unei cascade

Misiune de salvare grea în Munții Bihor, după ce un turist din Ungaria a căzut abruptul unei cascade

06 iul. 2024, 16:40,
în National

Mai multe echipaje de salvamontişti din judeţul Bihor au intervenit, mai mult de 11 ore, pentru salvarea unei persoane care s-a accidentat în zona cascadei Săritoarea Bohodei. Victima a fost predată conştientă unui echipaj medical.

Salvamontiştii din Bihor au intervenit în perimetrul cascadei Săritoarea Bohodei. Din cauza terenului accidentat şi plin de doborâturi au fost alertate mai multe echipaje.

”După 8 ore de efort intens şi continuu, în noapte, evacuarea victimei din versant s-a finalizat puţin înainte de orele 07:00 dimineaţa, aceasta fiind preluată de ambulanţă la pensiunea ”Anette” – Vl. Aleului, la circa 11 ore după apelul iniţial preluat de la SNAUU 112 Bihor. Pe toată durata intervenţiei victima a fost stabilă, conştientă, cooperantă, fără să acuze dureri”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, Salvamont Salvaspeo Bihor.

Sursa citată a precizat că patrulele dislocate îşi vor relua serviciul în zonele desemnate, dar vor rămâne în pre-alertă dat fiind că în acest sfârşit de săptămână urmează să se desfăşoare o etapă în cadrul Campionatului Naţional de Alergare Montană Master în zona cuprinsă între Stâna de Vale şi Padiş.

Salvamont România anunţă că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 16 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 23 persoane, 9 dintre acestea au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`