Prima pagină » International » Mișcările pro-pace încep să prindă contur în Marea Britanie! Plătitorii de taxe nu vor ca banii lor să mai finanțeze războaie

Mișcările pro-pace încep să prindă contur în Marea Britanie! Plătitorii de taxe nu vor ca banii lor să mai finanțeze războaie

03 iun. 2024, 09:20,
în International

Există un avânt uriaș al mișcărilor pro-pace în Marea Britanie unde un grup de oameni au început să refuze să mai plătească taxe. Aceștia susțin că nu mai vor ca banii lor să mai finanțeze războaie precum cel din Ucraina sau din Fâșia Gaza.

Activiștii pro-Palestini au lansat o nouă campanie care urmărește să-i determine pe cetățenii britanici să-și folosească puterea ca contribuabili pentru a cere schimbarea, pe fondul presiunii crescânde pentru a pune capăt războiului brutal și nediscriminatoriu al Israelului în Gaza .

Oamenii nu mai vor să plătească taxe care se duc în armament și finanțare a războiului

Campania, No Tax For Genocide, acuză Regatul Unit de complicitate la războiul Israelului, care a ucis peste 30.000 de oameni, și susține că oamenii și întreprinderile au dreptul de a nu mai plăti taxe.

Influențați de Don’t Pay UK , o campanie de boicotare a plății facturilor la energie, care ar fi putut impune înghețarea prețurilor la energie în 2022 de către guvernul Regatului Unit, militanții pro-Palestini susțin că, în conformitate cu dreptul internațional, plătirea taxelor unui guvern care susține genocidul este ilegal.

„Mulți oameni vor să facă mai mult, nu? Ei merg la proteste, oamenii chiar fac acțiuni directe, vezi toate tipurile de mobilizare pentru Palestina, cea mai mare frustrare este, cum îmi pot folosi puterea? Ce putere fac. Eu am?” Ashish Prashar, co-fondatorul campaniei No Tax for Genocide a declarat pentru The New Arab .

„Un grup de avocați cu care lucrez a constatat că este perfect legal, din cauza anumitor legi care au fost adoptate în Marea Britanie și a Statutului de la Roma pe care l-am ratificat pentru CPI. A existat o modalitate prin care am descoperit că poți fi vinovat individual, sau ca o afacere, pentru plata impozitelor către guvernul dumneavoastră, dacă comit, sau ajută și complică un genocid sau o atrocitate în masă.”

Neplătirea taxelor cu care se finanțează un război nu este un concept nou

Prashar a adăugat că rezistența la impozitare nu este un concept nou. El a spus că tactică a fost înrădăcinată în „psihicul britanic al unei modalități de a reaminti politicienilor că lucrează pentru noi”. Odată cu popularitatea mișcării de protest energetic din Regatul Unit din 2022, Prashar a susținut că protestul fiscal ar putea fi o metodă eficientă de solidaritate și acțiune colectivă pentru palestinieni.

Prashar, care lucrează alături de Salma Kalisvaart din Marea Britanie a Mișcării de Eliberare a Palestinei și activistul Chris Coverdale, speră să acumuleze 100.000 de angajamente pentru campania sa.

Dacă se întâmplă acest lucru, celor care au semnat angajamentul li se va spune să notifice autoritățile fiscale regionale și naționale și să înceapă să rețină impozitul la sursă.

„Ei au trimis deja un mesaj către HMRC și au spus că nu ne plătim impozitul și că angajații lor nu vor să-și plătească impozitul. HMRC a răspuns [la întrebarea lor], dar nu au cerut impozitul. Pentru că au făcut-o” Nu am un picior legal pe care să mă sprijin.”

Așadar, poate și în România cetățenii ar trebui să creeze o asemenea mișcare pro-pace, pentru a nu se mai finanța războaiele din lume. Este important să înțelegem că fiecare viață contează și că, o viață pierdută, înseamnă o pată neagră în istoria umanității.

Comentarii
  • contribuabil roman foarte revoltat

    Foarte bine. Foarte bine.Toate tarile UE sunt in recesiune, toti banii contribuabililor UE, merg la razboi in Ucraina si Israel. Banii fiecaruia dintre noi merg la razboi pentru moarte si distrugere. Pana cand? STOP RAZBOI UCRAINA, STOP AJUTOR FINANCIAR SI MILITAR, NEGOCIERI DE PACE ASTA E SOLUTIA.

  • De acord cu pacea insa razboiul l-a pornit puytler,nu se poate face pace in conditiile in care rutZul te vrea sclavul sau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024