Prima pagină » Actualitate » Miscari de trupe in magistratura ieseana! Un cunoscut procuror trece la DNA

Miscari de trupe in magistratura ieseana! Un cunoscut procuror trece la DNA

18 sept. 2014, 20:54,
Catalin Boacna în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:456898;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Unul dintre cei mai cunoscuti procurori ieseni urmeaza sa-si continue activitatea la Directia Nationala Anticoruptie Iasi @ Fosta sefa a Judecatoriei Iasi isi va schimba locul de munca @ Un procuror de la DIICOT Iasi pleaca la Bucuresti @ Unii dintre cei mai buni magistrati de la Judecatoria Iasi au vrut sa fie transferati la Tribunal, insa au fost pusi sa mai astepte

Justitia ieseana pare sa aiba parte de tot mai multe schimbari. In ceea ce priveste infrastructura a fost deschis noul Palat de Justitie, iar in ceea ce priveste personalul sunt cateva schimbari care merita mentionate. Doar pe raza Curtii de Apel Iasi nu mai putin de 21 de judecatori au cerut sa fie transferati de la o instanta la alta. Cei mai multi dintre judecatori au solicitat sa ajunga de la diferite instante la Tribunalul Iasi.

Acestia au obtinut gradul necesar si au sperat ca vor putea pleca de la judecatoriile din care fac parte acum, catre instanta superioara. Dintre cei 21 de judecatori care au cerut transferul la alte instante de judecata doar cativa au beneficiat de un rezultat favorabil. Printre cei mai cunoscuti judecatori care urmeaza sa-si schimbe locul de munca se numara Georgeta Lacramioara Gafta, care urmeaza sa plece de la Judecatorie la Tribunal incepand cu data de 1 decembrie 2014.
 
Pentru ca aceasta este in prezent sefa Sectiei Penale de la Judecatoria Iasi, de la data mentionata va ramane vacant si acest post de conducere. Elena Crizantema Panaite urmeaza sa fie tranferata de la Tribunal la Curtea de Apel, Ioana Ecaterina Bradateanu urmeaza sa fie trasferata de la Tribunalul Suceava la Tribunalul Iasi, iar Ionela Chitic urmeaza sa plece de la Judecatoria Pascani la Judecatoria Iasi. Restul judecatorilor care au solicitat transferul mai au de asteptat, chiar daca indeplineau conditiile necesare cerute de lege.

Transfer nou la DNA Iasi

Una dintre cele mai surprinzatoare transferuri se petrece in lumea procurorilor. Mai exact, procurorul Andreea Nica, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, urmeaza sa ajunga la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. Aceasta a trecut cu bine de interviul organizat pe data de 3 septembrie la Bucuresti si va ajunge la DNA incepand cu data de 7 octombrie 2014. Inainte de a-si da demisia de la conducerea Parchetului local Iasi, aceasta a fost vanata de Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiind vizata de un control in care lucrurile pareau stabilite deja dinainte.

Faptul ca acest control in care i se cerea inclusiv revocarea din functie a fost o facatura a fost dovedit ulterior de Sectia de procurori in materie disciplinara din cadrul CSM. Pe data de 21 mai 2014, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva procurorului Andreea Nica a fost respinsa in mod definitiv. Practic constatarile celor din cadrul Inspectiei Judiciare s-au dovedit a fi nereale si subiective. In perioada in care a condus parchetul local, rezultatele acestei unitati au fost foarte bune, fiind situat chiar pe primul loc la nivel national in ceea ce priveste volumul de activitate.

In schimb, odata cu venirea Andreei Nica la DNA va pleca de acolo procurorul Origel Cotoi, care va reveni la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Acesta a fost delegat timp de cateva luni la DNA. Din exterior, activitatea lui a parut a fi una destul de buna. Pe langa toate aceste trasferuri, CSM a aprobat in urma cu cateva zile si plecarea procurorului Delia Maria Mihai de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) la DNA, structura centrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *