Prima pagină » Local » Misavan deschide o nouă fabrică de detergenți la Iași

Misavan deschide o nouă fabrică de detergenți la Iași

02 iul. 2024, 10:24,
BZI.ro, în Local

Compania Misavan a finalizat o nouă investiţie de 10 milioane de euro. O fabrică de detergenţi a fost deschisă la Parcul Industrial Miroslava.

„Împreună cu partenerii noștri din Spania, am considerat că este oportun să avem o investiţie nouă. Era firesc după 15 ani de colaborare să trecem la următoarea etapă. A fost un țel de a încerca să redăm calitatea şi utilitatea investiţie noastre. În proporţie de 99 la sută fabrica este finalizată”, a spus Ciprian Otea, patronul companiei Misavan.

Misavan, unul dintre cei mai mari producători de detergenţi, singurul brand românesc în top 5 producători din România, deschide o fabrică nouă de detergenţi şi produse de curăţenie la Miroslava, Iaşi. Investiţia este de peste 10 mil. euro, în parteneriat cu o companie din Spania. Noua fabrică va crea sute de locuri noi de muncă.

Oficialităţile prezente la eveniment sunt: primarul comunei Miroslava – Dan Nită, directorul parcului industrial – Cristian Antoniu, Costel Alexe – preşedinte Consiliu judeţean Iaşi şi vicepreşedinte Consiliu Judeţean – Marius Sorin Dangă.

„Administraţia liberală va continua în acest mandat să finalizeze celelalte 3 parcuri industriale. Mi-aş dori ca Misavan să producă în Iaşi şi să exporte din Iaşi. Astăzi nu pot să nu observ că există această dezvoltare economică a Iaşului. Sunt convins că în perioada următoare vom începe demersurile să construim şi alte parcuri, deoarece nu putem vorbi de dezvoltare socială fără cea economică”, a precizat Costel Alexe.

Fabrica va produce detergenți profesionali și produse cosmetice de cea mai înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate și angajament pentru o economie circulară. Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenți lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune și de mixere și reactoare de ultimă generație și linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României și nu numai.

Comentarii
  • Lapusneanu Marcel

    Repede s-au lipit PNL-istii de investitia omului.
    Pe langa faptul ca sunt incompetenti si nu fac mai nimic pentru mediul de afaceri iesean, mai si profita de patroni si isi fac imagine cu afacerile lor. Danga, mare economist si panarama aia de Alexe, un putregai.
    Mai lipsea suzeta aia de Chirica, alta panarama si asta.

  • de ce pupa mana politicienilor un investitor privat?
    nu i-as fi primit alaturi la masa

  • Ventuza asta de Alexe ce treaba are cu mediul privat?
    Ceva combinatii??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *