Prima pagină » Economic Local » Miruna Boboc, consultant în bune maniere și etichetă, din Iași: „Plătește cel care lansează invitația, și nu bărbatul neapărat” – FOTO/VIDEO

Miruna Boboc, consultant în bune maniere și etichetă, din Iași: „Plătește cel care lansează invitația, și nu bărbatul neapărat” – FOTO/VIDEO

27 mart. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Miruna Boboc, consultant în bune maniere și etichetă, fondatoarea Școlii de Bune Maniere Avant-Garde, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre prima școală de acest fel, deschisă după modelul francez, unde a studiat. De asemenea, oferă câteva sfaturi de bune maniere și etichetă, cum este cel referitor la locul unde punem geanta când suntem la restaurant

Miruna Boboc, consultant în bune maniere și etichetă, fondatoarea Școlii de Bune Maniere Avant-Garde, din Iași, singura de acest fel din județ, oferă câteva sfaturi pentru cei care sunt la prima întâlnire, dar nu neapărat.

„Regula spune acum că plătește cel care lansează invitația, și nu bărbatul neapărat. Am spus că mulți bărbați consideră că este sub demnitatea lor să plătească nota o femeie, și atunci o vor plăti ei. În situația aceasta, o femeie nu va insista să plătească și va evita un moment stânjenitor. Va accepta cu dragă inimă”, explică Miruna Boboc.

Antreprenoarea spune că există niște reguli când o femeie stă picior peste picior.

„Putem sta picior peste picior, deși nu este neapărat cea mai fericită variantă. Dar și prințesele stau așa. Poziția preferată a prințesei Diana era picior peste picior. Regula de care ar trebui să ținem cont totuși este că trebuie să avem întotdeauna genunchii apropiați și gleznele apropiate în aceeași direcție. Paharul pentru vin alb, rose și roșu se poate ține fie de piciorul paharului, fie de talpa paharului”, mai spune Miruna.

Miruna Boboc, consultant în bune maniere și etichetă, din Iași: „Poșeta nu se pune pe jos și nici pe masă”

Ideea de a deschide o școală de bune maniere i-a venit după ce a studiat la o astfel de instituție în Franța. Interesul pentru aceste cursuri este în creștere și spune că vin, mai ales, părinții și copiii lor.

„Poate, la început, era o ușoară reticență, însă acum avem cerere din partea cursanților, mai ales din partea părinților pentru copii. De foarte multe ori, primesc întrebarea unde îmi pun geanta când sunt la restaurant. Oricare ar fi prețul poșetei mele, nu aș putea să o pun pe jos. Nu o punem pe masă, așa cum nu punem niciun obiect personal pe masă. Nici chei sau telefon nu punem pe masă pentru că deranjează atât comesenii, cât și chelnerul, pentru că nu mai găsește spațiu pe masă pentru a pune mâncarea, dar și pentru că au microbi. Poșeta o punem în spatele nostru, pe scaun”, mai spune Miruna Boboc.

Tânăra antreprenoare a fost profesoară o perioadă scurtă de timp în România, dar a renunțat pentru că nu se mai regăsea în acest domeniu.

„În învățământul românesc nu există empatie. Nu există între copii, pentru că nu este încurajată, între colegi nu prea există empatie și nu există, mai ales, între conducere și angajați. Cred că aici am fost eu cel mai tare dezamăgită”, povestește Miruna Boboc.

Un episod de podcast a fost despre piața muncii.

Noi interviuri cu invitați din domeniul economic, postate pe YouTube

Un alt episod de #PodcastBZI este cu Dan Chirleșan, economist și conf. univ. dr. la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA) Iași. Specialistul vorbește despre omul, profesorul și analistul Dan Chirleșan și oferă sfaturi de economie, discută despre experiența de student cu bursă în Spania, dar și dacă e bine să pui banii la saltea sau în bancă. Interviul poate fi urmărit AICI:

De asemenea, Geanina Lupescu, trainer NLP, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre programarea neurolingvistică (NLP) și cum ne ajută să ne îmbunătățim viața, cum putem să ne programăm fericirea, dar și de ce femeile aleg să fie singure. Specialista discută și despre diferența între hipnoză și hipnoterapie și cui i se potrivește fiecare. Interviul poate fi urmărit AICI:

Comentarii
  • Femeile inventeaza meserii pt care nu trebuie sa muncesti cu adevarat iar apoi se plang ca nu fac banii pe care ii fac barbatii care se apuca de inginerie, medicina etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *