Prima pagină » Local » Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open. Finala de dublu va începe la ora 14.30, iar cea de simplu nu înainte de 17.00. Parcursul finalistelor până în ultimul act

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open. Finala de dublu va începe la ora 14.30, iar cea de simplu nu înainte de 17.00. Parcursul finalistelor până în ultimul act

26 iul. 2024, 09:20,
în Local

Ediția a 3-a a turneului feminin de la Iași, WTA 250 UniCredit Iași Open, a ajuns în punctul culminant. Ziua marilor finale a sosit, iar vineri la prânz le vom vedea pe Terenul Central al Bazei Sportive de la Ciric pe cele mai în formă șase sportive ale acestei ediții.

Finala probei de dublu va începe la ora 14.30, fiind urmată de ceremonia de dublu, iar finala la simplu se va disputa nu înainte de ora 17.00, ambele meciuri fiind programate pe Terenul Central.

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open

Finala de simplu va marca o premieră pentru cele două jucătoare care își vor disputa prețiosul trofeu aurit ”Luceafărul”, creat de Casa de Bijuterii Malvensky. Mirra Andreeva, 17 ani, principala favorită și Elina Avanesyan, 21 de ani, favorită 5, vor juca la Iași prima lor finală în circuitul WTA, astfel că turneul UniCredit Iași Open va rămâne o bornă importantă în carierele celor două jucătoare care promit un viitor strălucit în tenisul mondial.

Mirra Andreeva a început turneul pe locul 31 WTA și în momentul de față se află pe 25, iar cu o victorie în finală și-ar putea egala cea mai bună performanță, locul 23.

De cealaltă parte, Elyna Avanesyan, locul 75 în ierarhia mondială la începutul turneului de la Iași, a reușit un salt spectaculos cu punctele acumulate până acum, ajungând până pe 58, acesta fiind deja cel mai bun loc din carieră. În cazul unui triumf în finala de la Iași, Elina va urca între primele 55 de jucătoare ale lumii.

Campioana UniCredit Iași Open va primi 250 de puncte WTA și un cec în valoare de 30.650 de euro, iar finalista va rămâne cu 163 de puncte WTA și 18.110 euro.

Mirra și Elina au cedat doar câte un set în cele patru meciuri jucate la Iași

De remarcat că atât Mirra, cât și Elina au pierdut doar câte un set în cele patru meciuri disputate până acum la Iași.

Mirra a câștigat primele trei partide în minimum de seturi și a cedat primul set în semifinale, când a revenit fantastic în decisiv, de la 2-5 cu Olga Danilovic.

De cealaltă parte, Elina Avanesyan a pierdut singurul set în optimi, în confruntarea cu croata Petra Martic, finalista impunându-se în decisiv cu 6-4. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că Elina a disputat joi două meciuri, câștigând în fața jucătoarelor Jaqueline Cristian (în sferturi) și Chloe Paquet (în semifinale) în minimum de seturi, într-un interval de doar șapte ore!

Parcursul finalistelor până în ultimul act

Simplu

[1] Mirra Andreeva

Turul 1: 6-1, 6-2 cu Noma Noha Akugue (Germania)

Optimi: 6-1, 6-3 cu Aliaksandra Sasnovich

Sferturi: 6-2, 6-0 cu Lea Boskovic (Croația)

Semifinale: 3-6, 6-3, 7-6 (1) cu Olga Danilovic (Serbia)

[5] Elina Avanesyan

Turul 1: 6-1, 6-2 cu Leyre Romero Gormaz (Spania)

Optimi: 6-2, 5-7, 6-4 cu Petra Martic (Croația)

Sferturi: 7-5, 6-4 cu Jaqueline Cristian (România, N. 3)

Semifinale: 6-2, 6-3 cu Chloe Paquet (Franța)

Principalele favorite vor disputa finala probei de dublu la Iași

În finala probei de dublu, care va începe la ora 14.30, se vor afla față în față principalele favorite.

Favoritele 1 Anna Danilina și Irina Khromacheva vor lupta pentru trofeul pus la dispoziție de Casa de Bijuterii Malvensky cu perechea favorită 2 formată din Alexandra Panova și Yana Sizikova.

Acestea din urmă nu au cedat niciun set în cele trei meciuri disputate la Baza Sportivă Ciric, iar în semifinale au trecut cu un dublu 6-4 de dublul român Irina Bara / Anca Todoni.

De cealaltă parte, Danilina și Khromacheva au pierdut un set în sferturi, iar în penultimul act au trecut de favoritele 4 Moratelli și Santamaria.

Campioanele probei de dublu vor primi 250 de puncte WTA și 11.150 de euro, iar finalistele rămân cu 163 de puncte WTA și 6.270 de euro.

Parcursul finalistelor probei de dublu până în ultimul act

Dublu

[1] Anna Danilina (Kazahstan) / Irina Khromacheva

Turul 1: 6-4, 6-3 cu Amina Anshba / Anastasia Detiuc (Cehia)

Sferturi: 3-6, 6-2, 10-7 cu Mirra Andreeva / Sofia Lansere

Semifinale: 6-2, 6-4 cu [4] Angelica Moratelli (Italia) / Sabrina Santamaria (SUA)

[2] Alexandra Panova / Yana Sizikova

Turul 1: 7-5, 6-0 cu Maria Lourdes Carle (Argentina) / Eleni Christofi (Grecia)

Sferturi: 6-1, 6-0 cu Yvonne Cavalle Reimers (Spania) / Aurora Zantedeschi (Italia)

Semifinale: 6-4, 6-4 cu Irina Bara (România) / Anca Todoni (România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *