Prima pagină » Sanatate » Mirosul gurii din stomac. Tratament recomandat de specialiști pentru a uita definitiv de acest simptom neplăcut

Mirosul gurii din stomac. Tratament recomandat de specialiști pentru a uita definitiv de acest simptom neplăcut

25 apr. 2023, 10:09,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane se întreabă cum să scape de mirosul gurii din stomac și ce tratament să administreze. Sucul gastric este foarte acid și poate deteriora mucoasa esofagului, faringelui și a gurii, precum și smalțul dinților, determinând înmulțirea bacteriilor. Ceea ce duce la un miros neplăcut care provine din esofag sau din gură.

Este important să se monitorizeze toate aceste simptome pentru a preveni apariția tulburărilor gastrointestinale și a complicațiilor grave. Adesea, o persoană nu poate identifica prezența respirației urât mirositoare. Cel mai simplu mod de a verifica este să întrebați direct persoanele apropiate dacă simt mirosul. Dacă vreți să evitați să discutați un subiect atât de delicat, puteți verifica dacă simțiți mirosul aței dentare la câteva minute după ce v-ați spălat pe dinți.

Mirosul gurii din stomac tratament. Cum să identifici că problema este cauzată de sucul gastric?

O altă opțiune este să evaluați mirosul plăcii dentare îndepărtate de pe partea din spate a limbii cu o linguriță sau un șervețel. Cu toate acestea, consumul recent de alimente picante, ceapă și usturoi și alcool poate afecta rezultatul testului.

Metodele de laborator pentru diagnosticarea respirației urât mirositoare provocată de stomac necesită ca pacientul să se abțină de la anumite alimente și băuturi și, de asemenea, să evite fumatul cu o zi înainte de procedură. Medicul poate determina prezența mirosului cu ajutorul propriilor simțuri sau cu ajutorul unui dispozitiv special numit halimetru.

Interesant este faptul că testul pentru prezența bacteriilor în organism este, de asemenea, respirator. Infecția cu aceste bacterii produce urează, o enzimă care descompune rapid ureea. Pacientul trebuie să bea o compoziție care conține uree, care este îmbogățită cu un izotop de carbon, și apoi să exhaleze într-un recipient sigilat. Proba rezultată este trimisă pentru analiză. Prezența și concentrația de bacterii în stomac sunt determinate de izotopul de carbon din aerul expirat.

Cum să scapi de respirația urât mirositoare cauzată de problemele stomacale?

Primul lucru care trebuie făcut este să identificați și să tratați afecțiunea care stă la baza acestei probleme. Guma de mestecat, pastiluțele, spray-urile și alte produse de împrospătare a respirației pot fi o soluție temporară pentru moment.

Alegerea medicamentelor și a regimului necesar pentru a scăpa de afecțiune depinde de medic. Autotratamentul poate duce la disbioză și la rezistență la antibiotice. Acest lucru poate provoca noi probleme. Patologiile concomitente, stilul de viață și dieta trebuie, de asemenea, schimbate. Numai atunci tratamentul bolii gastrice și al respirației urât mirositoare va avea succes.

În cazul în care a apărut respirația gastrică la un copil, medicii recomandă să se concentreze asupra problemelor de igienă, deoarece antibioticele pun prea multă presiune asupra organismului copilului. Obiceiul de a se spăla pe dinți ar trebui insuflate copiilor pentru a preveni infecțiile și dezvoltarea infecțiilor bacteriene. Pe lângă periajul dinților și al limbii, acestea includ spălarea regulată a mâinilor.

Mirosul gurii din stomac necesită un tratament medicamentos doar în cazul în care afecțiunea a evoluat. De asemenea, este important să știți că uneori mirosul neplăcut este provocat și de afecțiuni stomatologice. De asemenea, placa bacteriană de pe limbă este un mediu în care bacteriile se dezvoltă și trebuie îndepărtată. Acest lucru poate fi rezolvat prin utilizarea unei periuțe de dinți cu o racletă specială pe partea din spate a periuței de dinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *