Prima pagină » Radio » Actualitate » Mirosul de urină de pisică. Cum se înlătură
Mirosul de urină de pisică. Cum se înlătură

Mirosul de urină de pisică. Cum se înlătură

13 nov. 2019, 14:23,
BZI.ro, în Radio

Mirosul de urină de pisică. Iubitorii de pisici au o mare problemă când vine vorba de nevoile fiziologice ale felinelor și mirosul care persistă.

După cum se știe, pisicile sunt animale de companie drăgălaşe şi prietenoase. Cu toate acestea, nu sunt foarte educate când vine vorba de nevoile fiziologice.

Mirosul de urină de pisică

În cele ce urmează vă oferim câteva sfaturi pentru a scăpa de mirosul de urină de pisică!

Aveți nevoie de:
• Clor
• Prosoape de hârtie/lavete
• Oţet de mere
• Detergent fără amoniac
• Apă
• Bicarbonat de sodiu
• Apă oxigenată
• Perie
• Aspirator

1. Prevenirea accidentelor

Pisicile sunt foarte pretenţioase şi îşi arată nemulţumirea urinând pe covor, pe genţi sau pe pantofi. Pentru a preveni accidentele neplăcute, curățați întotdeauna cutia cu nisip.

2. Curăţarea podelelor de beton şi lemn masiv

Nu folosiţi direct clor, deoarece acesta reacţionează cu amoniacul din urina pisicilor. Folosiţi un detergent fără amoniac, pentru a curăţa zona cu pricina şi clătiţi bine cu apă. Repetaţi operaţiunea de câte ori este necesar. Umpleţi o sticlă cu spray cu 10 părţi de apă şi o parte de clor şi pulverizaţi pe zona afectată. Lăsaţi soluţia să acţioneze 30 de minute şi ştergeţi cu un prosop umed.

3. Îndepărtați mirosul de urină de pisică din haine, cuverturi sau lenjeria de pat

Adăugaţi ¼ cană de oţet de mere împreună cu detergentul obişnuit de rufe în maşina de spălat şi veţi îndepărta complet mirosul de urină.

4. Îndepărtarea mirosului de urină din covoare

În primul rând folosiți prosoape de hârtie sau lavete în zonele în care a urinat pisica, pentru a o îndepărta de pe covor. Apoi, amestecaţi o cană de oţet de mere cu 3 căni de apă şi turnaţi soluţia pe zona afectată. După 30 de minute, pulverizați bicarbonat de sodiu.

Amestecaţi ¾ cană de apă oxigenată cu 1 linguriţă de detergent de vase și puneţi amestecul într-o sticlă cu spray. Pulverizaţi pe zona cu bicarbonat de sodiu, folosind o perie pentru a întinde amestecul rezultat. După ce acesta se usucă, îl puteţi aspira. Dacă mirosul persista, puteţi repeta întregul procedeu, până îl înlăturaţi complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *