Prima pagină » Sanatate » Miros neplăcut în zona intimă. Diferite tulburări care provoacă deranjul neplăcut

Miros neplăcut în zona intimă. Diferite tulburări care provoacă deranjul neplăcut

27 apr. 2023, 10:00,
în Sanatate

Multe femei sunt curioase să afle cum să scape de miros neplăcut în zona intimă. Dacă sistemul genito-urinar al unei femei funcționează corect, nu ar trebui să existe surprize în ceea ce privește schimbările în mirosul secrețiilor naturale. Dacă simțiți un miros neplăcut atunci când mergeți la baie noaptea, ar putea indica un dezechilibru al microflorei sau, în cazul secrețiilor atipice, o inflamație la debut.

Mirosul în zona intimă este un simptom nespecific, dar uneori poate spune multe medicului tău. Mirosul poate indica prezența unei anumite boli. Mirosul se poate schimba și din cauza disfuncțiilor sistemului endocrin și a diferitelor tulburări metabolice, a bolilor renale și a problemelor urologice. În astfel de cazuri, mirosul neplăcut provine adesea nu de la secrețiile vaginale, ci de la piele și de la picăturile de urină de pe lenjeria intimă și poate indica boli destul de grave. Prin urmare, este esențial să consultați un specialist dacă aveți un miros neplăcut în zona intimă.

Miros neplăcut în zona intimă. Principalele cauze care provoacă dezvoltarea disconfortului

Mirosul de pește stricat. Acest miros semnalează disbioza vaginală, atunci când vaginul nu are lactobacili benefici care îl pot proteja de diverse ciuperci și germeni. Această boală se numește vaginoză bacteriană și este însoțită de un miros neplăcut de pește.

Miros de usturoi. Principalele cauze ale acestui miros sunt colpita, bolile cronice ale uterului și ale anexelor de natură inflamatorie, precum și diverse disbioze. Iar mirosul, în unele cazuri, tinde să se intensifice după relații intime.

Miros acru. Acest miros din vagin apare atunci când există o înmulțire activă a ciupercilor din genul Candida. Boala aftoasă, care, pe lângă mirosul acru, este însoțită și de mâncărimi și de secreții abundente și caracteristice, asemănătoare unui cheag.

Mirosul de clor. Acesta poate fi interpretat și ca vaginoză bacteriană, în care bacteriile care au înlocuit lactoflora sănătoasă din vagin emit compuși volatili. Acești compuși au un miros asemănător cu cel de clor. Mirosul neplăcut se poate accentua după actul sexual și în timpul menstruației.

Ce boală semnalează mirosul de oțet și de drojdie din uterul unei femei?

Miros de oțet. Indică o lipsă de igienă și apare adesea însoțit de transpirație excesivă. Iar mirosul de drojdie este un alt semn de candidoză. O cantitate mică din această ciupercă este prezentă în mod normal în vagin. Cu toate acestea, uneori, ciuperca devine activă, de exemplu, după administrarea de antibiotice și provoacă afte.

Un miros de fier este normal în timpul menstruației, în perioada postpartum. Mirosul apare atunci când secrețiile sângeroase intră în contact cu pielea. Motivele care provoacă mirosul neplăcut sunt variate. Cu toate acestea, ele pot fi împărțite în două grupe: fiziologice și patologice.

Primul grup include diverși factori externi care contribuie la dezvoltarea unui miros neplăcut în zona intimă. Printre aceștia se numără igiena insuficientă, reacțiile individuale la produsele de absobire, utilizarea lenjeriei de corp sintetice strâmte care acționează ca o barieră în calea fluxului de aer către organele genitale, precum și regimul de alimentație și de activitate fizică. Cauzele patologice includ diverse infecții vaginale, cum ar fi disbioza vaginală, vulvovaginita candida, vaginita aerobă și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024