Prima pagină » Titlurile zilei » Miroase ca în Taiwan și este pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași. Afacere „spectaculoasă”, pusă pe picioare de un tânăr. Ai consumat vreodată așa ceva?- GALERIE FOTO

Miroase ca în Taiwan și este pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași. Afacere „spectaculoasă”, pusă pe picioare de un tânăr. Ai consumat vreodată așa ceva?- GALERIE FOTO

19 oct. 2021, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

Răzvan Rădeanu, un tânăr din Iași, a deschis o afacere inedită chiar în centrul orașului. Clienții magazinului său pot savura o băutură care își are originea în Taiwan. Ceaiul cu perle de tapioca poate fi servit acum și în Iași. Tapioca este un tip de amidon extras din rădăcina plantei cassava, denumită „manioc” sau „yuca” în unele parți ale lumii. Pe scurt, băutura se numește „Bubble Tea”, adică ceai cu bule

Un tânăr întreprinzător ieșean a dat lovitura cu o băutură inedită. Ieșeanul în vârstă de 22 de ani a luat prima dată contact cu această băutură în Viena, în urmă cu aproximativ 4 ani. Este vorba despre ceai. Cel pe care l-a ales în Viena însă nu l-a impresionat deloc.

„Prima dată am încercat un sortiment de ceai care se numește «Matcha» și am rămas cu un gust amar din cauza aromelor puternice pe care le avea acest ceai verde. Ulterior, într-o vizită la București, un prieten de-al meu m-a convins că Bubble Tea are mai multe arome și că trebuie să le încerc. Aromele pe care le-am încercat acolo mi-au plăcut foarte mult. De atunci a pornit pasiunea mea pentru acest fel de ceai. Am zis să îl încerc și în Iași, dar nu am găsit localuri cu acest specific, așa ca le-am spus prietenilor mei, mai în glumă, mai în serios: «Hai să deschidem noi unul!»”, a povestit Răzvan Rădeanu, managerul magazinului Tealicious.

După ce a decis că asta vrea să facă cu banii economisiți, tânărul a început să cerceteze acest domeniu și să caute cât mai multe informații care să îl ajute să deschidă un astfel de local. După două luni de cercetare, ieșeanul a reușit să deschidă un magazin care vinde Bubble Tea în Iași, mai exact pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Localul a fost deschis doar din fonduri proprii, fără a beneficia de vreun fel de finanțare. O altă afacere inedită a unui tânăr din Iași se bucură de succes datorită produsului inedit pe care îl comercializează.

Bubble Tea nu este tocmai un ceai tradițional

Ceaiul tradițional este o băutură mult mai simplă față de acest Bubble Tea. Dacă ceaiul clasic este servit simplu, fără prea multe ingrediente, băutura preparată în stil taiwanez are doar la bază ceai, în rest fiind plină de alte arome și topping-uri. „Bubble Tea duce ceaiul tradițional la un alt nivel”, mai afirmă Răzvan Rădeanu, tânărul antreprenor ieșean. Băutura nouă în Iași este, de fapt, un amestec de ceai verde sau negru cu lapte, fructe, piureuri sau alte tipuri de arome. La băutura finală, obținută din acest amestec, se adaugă topping-uri precum perlele de tapioca sau biluțe cu suc. Cele mai populare tipuri de perle folosite în băuturi sunt cele de tapioca, care se regăsesc și în rețeta clasică a acestui ceai. Ele sunt obținute din făină de tapioca, aceste perle fiind gătite și însiropate chiar în localul tânărului.

„Celelalte tipuri de perle sunt umplute cu suc și «explodează» când sunt consumate”, a mai spus Răzvan Rădeanu.

În mod tradițional, aceste tipuri de băuturi sunt reci, însă, în localul tânărului din Iași, se regăsesc în meniu și rețete de băuturi calde, care, după spusele acestuia, sunt delicioase. O altă afacere a fost deschisă recent de un tânăr din Iași din fonduri proprii. Acesta a reușit să strângă suma necesară din alt job, pe care l-a avut înainte să ajungă manager.

Cum privesc ieșenii acest tip de local

Conceptul este unul destul de nou în Iași, localul fiind deschis recent, mai exact pe 28 august 2021. Ieșenii au primit cu brațele deschise acest nou concept de local. Răzvan a reușit să se plieze pe cerințele clienților și, astfel, oferă și băuturi fără ceai, pe care le recomandă mai ales copiilor sau femeilor însărcinate. Tânărul antreprenor importă toată materia primă direct din Taiwan.

„Taiwan-ul reprezintă originea acestui produs pe bază de ceai, deoarece acolo sunt cei mai mulți producători de ingrediente”, a mai spus Răzvan Rădeanu.

Clienții își arată interesul pentru afacerea tânărului în mediul online, acolo unde au oportunitatea de a evalua afacerea.

„Ne îndreptăm mereu atenția spre a le oferi clienților mai întâi o experiență pe care să dorească să o repete”, a spus Răzvan, managerul localului.

Prețurile băuturilor sunt cuprinse între 16 și 22 de lei, în funcție de licoarea aleasă și topping-urile pentru aceasta. Localul oferă și posibilitatea de a comanda online, prin intermediul unui serviciu de livrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *