Prima pagină » Stiri si curiozitati » Miriapod de casă. Cum să scapi rapid de insectele înfricoșătoare

Miriapod de casă. Cum să scapi rapid de insectele înfricoșătoare

20 iun. 2022, 09:39,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoană se confruntă cu problema de a-și împărți casa cu gândaci, furnici, și miriapod de casă. Într-un apartament, motivele apariției unei insecte de acest tip nu diferă de motivele apariției într-o casă sau pivniță. Se pare că acesta nu este un inamic atât de dăunător ca, de exemplu, gândacii.

Miriapodul arată de fapt înfricoșător, dacă te uiți atent la el, seamănă cu un monstru al adâncurilor cosmice din cinematografie. Insecta are o mărime medie, având o lungime a corpului de până la 6 cm. În ciuda aspectului său minuscul, depășește distanța alergând până la 40 cm pe secundă. Motivele apariției insectelor în apartament este cauzată de capacitatea lor de a prinde insecte comestibile. Insecta se hrănește în principal cu insecte mici și are 20 de perechi de picioare. Miriapodul distruge molii, păianjeni, gândaci, în general, este un prădător în lumea insectelor. De obicei, miriapodul trăiește în grădină. Dar dacă aprovizionarea cu alimente nu permite acest fapt, aceștia se mută în casă.

miriapod de casa pe un perete

Principalul motiv pentru apariția insectelor în baie este nerespectarea condițiilor sanitare și igienice elementare în această cameră

Miriapod de casă. Pot provoca acest insecte daune pentru om?

Daune pentru o persoană, cu excepția aspectului estetic, insectele nu poartă. Chiar dacă miriapodul nu este cel mai frumos coleg de cameră, aceștia nu sunt periculoși pentru sănătatea unei persoane. De asemenea, nu există atât de multe motive pentru apariția insectelor într-un apartament sau la țară. Iar apariția lor în baie este asociată cu o încălcare a microclimatului camerei, în urma căreia se creează anumite condiții care atrag aceste creaturi acolo.

miriapod de casa

Daune pentru o persoană, cu excepția aspectului estetic, insectele nu poartă

Excepție fac acele cazuri când insectele se deplasează din apartament în apartament prin conducte de aerisire, prin balcoane sau prin mici crăpături în pereți. De asemenea, aceștia pot apărea în apartament atunci când își părăsesc habitatele obișnuite în căutarea hranei.

Principalul motiv pentru apariția insectelor în baie este nerespectarea condițiilor sanitare și igienice elementare în această cameră. De asemenea, o cauză directă poate fi  umiditatea ridicată, apariția umezelii, atunci când sunt create toate condițiile necesare pentru apariția miriapodului, păduchilor de lemn și furnicilor cu aripi.

De fapt, pentru a scăpa de miriapod, este necesar să le creăm condiții incomode. Pentru asta trebuie să controlezi umiditatea din cameră.  De asemenea, este bine să folosiți plase pe ferestre și orificii de ventilație, la fel pentru a evita și apariția căpușelor. Pentru a preveni apariția acestor insecte este important să combați umezeala și mucegaiul. De asemenea, asigurați-vă că aerisiți baia, bucătăria și alte încăperi în care domnește umiditatea.

Cele mai rapide metode pentru a alunga insectele. Condițiile incomode de trai pentru acestea

Pentru a scăpa de aceste insecte înfricoșătoare este bine să monitorizează starea de sănătate a instalațiilor sanitare, de asemenea, eliminați toate golurile din podele, pereți și fundații. Este foarte indicat să eviți acumularea de vase murdare, care atrag prusacii, muștele, iar acestea, la rândul lor, sunt hrană pentru insectele în cauză. Este bine să știi că din moment ce aceste animale se urcă în părul tău pot provoca bube și unele iritații pe piele.

miriapod de casa pe perete

În ciuda aspectului său minuscul, depășește distanța alergând până la 40 cm pe secundă

Există și metode populare de luptă. Se crede că acidul boric și untură de bursuc poate speria o insectă înfiorătoare. Turnați pulbere în jurul perimetrului camerei sau tratați-o cu o soluție de acid boric. Pudra de diatomee și ardeiul cayenne măcinat pot ucide, de asemenea, artropodele.

Pentru combaterea insectelor se folosesc și substanțe chimice speciale. La vânzare există instrumente care vă permit să distrugeți nu numai miriapodul, ci și alte insecte. Puteți folosi și capcane lipicioase. Adevărat, dacă sunt animale și copii în casă, așezați-le pe suprafața unde copilul și animalul de companie nu pot ajunge.

Dar toate metodele de mai sus sunt eficiente pentru a scăpa de miriapod de casă. Dacă populația de aceste insecte a crescut semnificativ, atunci ar trebui luate metode de control mai serioase și ar trebui să fie comandat controlul profesional care se ocupă de nimicirea acestor insecte în locuințe.

un miriapod de casa pe mana unei persoane

Insecta are o mărime medie, având o lungime a corpului de până la 6 cm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *