Prima pagină » Titlurile zilei » Mirela Melinte, iubita politicianului Daniel Corozăl, a fost distrusă în instanță! Familia omului de afaceri a lăsat-o fără o lețcaie. După deces, a început războiul
Mirela Melinte, iubita politicianului Daniel Corozăl, a fost distrusă în instanță! Familia omului de afaceri a lăsat-o fără o lețcaie. După deces, a început războiul

Mirela Melinte, iubita politicianului Daniel Corozăl, a fost distrusă în instanță! Familia omului de afaceri a lăsat-o fără o lețcaie. După deces, a început războiul

26 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Iubita fostului consilier local Daniel Corozăl a pierdut lupta cu moștenitorul omului de afaceri, decedat în 2017. Instanța a respins solicitările Mirelei Melinte. Miza era de milioane de euro, plus o clădire din zona Copou. Decizia nu este definitivă

O primă decizie s-a luat în scandalul în care a fost implicată Mirela Luminița Melinte, iubita lui Daniel Cristinel Corozăl, fost consilier ALDE, găsit mort în urma unui infarct. Tragicul eveniment a avut loc în luna iulie a anului 2017. Omul de afaceri ieșean a fost găsit decedat în autoturismul personal, dar, din păcate, nu a mai putut fi salvat. Avea doar 45 de ani. Imediat după organizarea funeraliilor, a început și dezbaterea moștenirii. Asta pentru că averea fostului consilier nu era deloc de neglijat. Însă, rudele defunctului nici nu au vrut să audă de pretențiile Mirelei Melinte, care nu era căsătorită cu omul de afaceri, deși trăiau împreună de mai mulți ani.

O parte din avere a fost identificată în societatea Transworld SRL, dar Mirela Melinte nu avea calitate de asociat, deși ar fi investiti banii personali pentru susținerea activității. Pentru că nu s-au înțeles cu privire la pretențiile financiare, rudele lui Daniel Corozăl au fost acționate în instanță. Este vorba despre Luminița, sora lui Corozăl, și părinții Maria și Constantin. Procesul a început în anul 2018.

Familia lui Daniel Corozăl a apelat la o schemă de ultimă oră

Pe parcursul procesului, rudele lui Daniel Corozăl, care aveau calitatea de asociați în firma Transworld SRL, au apelat la un artificiu. În 2019, au înființat societatea Transworld New SRL. Mai precis, societatea Transworld SRL a fost divizată pentru a permite mutarea activelor. Familia Corozăl a reușit să mute bunuri de milioane de euro. Cea mai importantă proprietate se află în Copou, pe bd. Carol I, nr.3, vizavi de Habitat. Terenul are o suprafață de 479 de metri pătrați, iar clădirea are o suprafață desfășurată de 2.370 de metri pătrați. Este vorba despre clădirea ce aparținea societății Trust Construcții SA, cumpărată de Daniel Corozăl.

Clădirea a intrat în portofoliul omului de afaceri, după ce a participat la o licitație organizată de Finanțele ieșene. În zonă, un metru pătrat construit se vinde cu 2.000 de euro. Prețul de închiriere pentru spațiu de tip birou este de 12-15 euro, iar dacă se închiriază în regim de spațiu comercial, prețul ajunge la 50 de euro pe metru pătrat. Lista bunurilor este completată de două suprafețe de teren de 258 de metri pătrați, situate la aceeași adresă. Totodată, au fost transferate și trei autoturisme pe noua firmă: Audi – 2006, Nissan – 2005, Ford – 2004.

Tribunalul Iași a respins cererea Luminiței Melinte, dar soluția nu este definitivă

Pe data de 23.02.2021, Tribunalul Iași a respins solicitarea Luminiței Melinte, dar hotărârea nu este definitivă.

„Respinge acțiunea formulată de reclamanta Melinte Mirela Luminița în contradictoriu cu pârâții Corozăl Maria, Corozăl Luminița, în calitate de moștenitori ai autorului Corozăl Constantin și SC Transworld New SRL. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Iași. Pronunțată azi 23.02.2021 prin punerea hotărârii la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, transmit judecătorii de la Tribunalul Iași.

Reporterii „BZI” au încercat să obțină un punct de vedere din partea părților implicate, dar nu au răspuns apelurilor telefonice.

Clubul Master Pub a ajuns de la familia Corozăl la consilierul județean Cristian Stanciu

Până la data decesului, Daniel Corozăl dezvoltase mai multe afaceri. Se afla și la primul mandat de consilier local din partea formațiunii ALDE. Alesul local a fost găsit de apropiați în mașina personală, duminică noaptea, 17 iulie, în jurul orei 22:00, în zona Tudor Vladimirescu. Acesta a suferit un infarct în timp ce se afla la volan. Apropiații acestuia spuneau atunci că omul de afaceri avea o preocupare exagerată pentru afaceri. Petrecea foarte mult timp la serviciu și se odihnea din ce în ce mai puțin. Corozăl administra clubul Master Pub, din Tudor Vladimirescu, gestiona mai multe săli de jocuri de noroc și intenționa să cumpere hotelurile „Traian” Și „Astoria”. Acum, Transworld SRL a ajuns în portofoliul lui Cristian Stanciu, consilier județean PSD. Totodată, a fost preluată și afacerea Master Pub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024