Prima pagină » Sport » Mirel Rădoi, noul selecționer al României. Cine sunt favoriții pentru naționala de tineret
Mirel Rădoi, noul selecționer al României. Cine sunt favoriții pentru naționala de tineret

Mirel Rădoi, noul selecționer al României. Cine sunt favoriții pentru naționala de tineret

26 nov. 2019, 04:00,
în Sport

Noul selecționer al României este Mirel Rădoi (38 de ani)! Comitetul Executiv al FRF se va reuni marți la FRF, acolo unde președintele Răzvan Burleanu va prezenta numele actualului selecționer de la U21 ca antrenor al primei reprezentative și va supune la vot numirea. Pe lista federației s-au aflat mai mulți tehnicieni, între care Dan Petrescu, Hagi, Mircea Lucescu, Marius Șumudică etc., însă variantele au fost eliminate pe rând.

Până la Comitetul Executiv al FRF, va avea loc o nouă ședință în care membrii trebuie să decidă ce îi vor propune lui Burleanu, dar din informațiile Digi Sport Mirel Rădoi nu are niciun contracandidat serios. Cu siguranță, votul antrenorilor va fi unul pozitiv, iar de marți încolo, Rădoi va fi cel care va pregăti meciul cu Islanda și, sperăm, pe cel cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.
În alegerea federației a contat faptul că Rădoi nu va avea nevoie de o perioadă de acomodare pentru că este la curent cu tot ce a lucrat Cosmin Contra în ultimii ani. În plus, cheltuiala cu angajarea sa nu este una importantă. Desigur, pe lângă toate acestea au contat rezultatele excelente reușite de Mirel Rădoi cu naționala de tineret în ultimii doi ani.

Discuție decisivă Stoichiță – Rădoi. Când are loc numirea

Mihai Stoichiță a avut o discuție decisivă cu Mirel Rădoi duminică, pentru a fi sigur că antrenorul nu se va opune. Există posibilitatea ca în Comisia Tehnică antrenorii să-l aleagă pe el, după care Rădoi să refuze. Înainte să fie evident că fostul selecționer, Cosmin Contra, nu va mai continua și la baraj, Rădoi declarase că nu are de gând să facă pasul spre prima reprezentativă, că ar fi prea devreme pentru el. Aceasta era temerea lui Rădoi.
Numai că în ultima vreme, varianta Rădoi a primit foarte multe reacții pozitive, așa că nici el nu s-a mai opus. Pițurcă și Hagi s-au aflat printre cei care o susțin.

Edi Iordănescu și Marius Măldărășanu sunt favoriți pentru România U 21

Trecerea lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă va lăsa gol locul la România U21, iar pentru acel post pe lista scurtă există doi antrenori: Edi Iordănescu (41 de ani) și Marius Măldărășanu (44 de ani). Pentru Edi ar putea fi un mod elegant de a se retrage din proiectul de la Gaz Metan, acolo unde în ciuda tututor promisiunilor echipa nu a reușit să iasă din insolvență la timp, iar transferurile de jucători pentru înlocuirea celor plecați nu s-a ridicat la nivelul așteptat de Edi.
Marius Măldărășanu a atras multe aprecieri la Metaloglobus, în Liga a 2-a, după ce o scurtă perioadă a pregătit în Liga I pe Astra Giurgiu.

Componența Comisiei Tehnice a FRF

Mihai Stoichiță – președinte
Ion Geolgău
Cosmin Contra
Mirel Rădoi
Aurel Țicleanu
Miodrag Belodedici
Ion Vlădoiu
Dumitru Moraru
Ionel Augustin
Rodion Cămătaru
Dumitru Dumitriu
Marcel Răducanu
Dan Apolzan
Mihail Ianovschi
Ciprian Paraschiv
Zoltan Jakab
Mirel Albon
Andrei Vochin – membru fără drept de vot
Vlad Munteanu – membru fără drept de vot
Felix Grigore – membru fără drept de vo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *