Prima pagină » Local » Mircea Tulică, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, renunţă la funcţie. Acesta vrea să devină director la Universitatea Cuza. Iată care sunt competitorii – EXCLUSIV
Mircea Tulică, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, renunţă la funcţie. Acesta vrea să devină director la Universitatea Cuza. Iată care sunt competitorii - EXCLUSIV

Mircea Tulică, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, renunţă la funcţie. Acesta vrea să devină director la Universitatea Cuza. Iată care sunt competitorii – EXCLUSIV

11 ian. 2022, 16:48,
în Local

Mircea Tulică, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, renunţă la funcţia deţinută de 16 ani. Acesta se apropie de vârstă de pensionare şi a decis să aplice pentru un alt post.

Astfel, acesta doreşte să ocupe funcţia de director general administrativ adjunct în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. La concurs au aplicat patru candidați: Mircea Tulică, Cosmin Ilie Ungureanu, Ioan Dișcu, Catrinel Elena Florescu, iar după prima probă, cea scrisă, Tulică a obținut cel mai mare punctaj, nu mai puțin de 90 de puncte. A fost declarat admis și urmează să susțină interviul pe data de 14 ianuarie 2022.

Iată lista candidaților și notele obținute de aceștia la proba scrisă.

Mircea Tulică, despre meseria de jandarm

Mircea Tulica a explicat în studioul BZI LIVE în urmă cu mai mult timp cum poate fi meseria de jandarmi una atractivă pentru tineri, pentru femei sau bărbaţi ce vor să îmbrăţişeze această meserie.

„Noi căutăm ca prin munca noastră să lăsăm un etalon al societăţii civile. Vrem că cetăţenii să vadă în jandarmi nişte parteneri, să vadă în ei nişte oameni care să le asigure siguranţă. Noi căutăm ca prin munca noastră să muncim, iar mâine să fim mai buni ca astăzi. Ziua de mâine trebuie să fie o provocare pentru fiecare din noi în parte. Este o meserie frumoasă şi cu multe responsabilităţi. Presupune o activitate intelectuală, trebuie să cunoşti omul, trebuie să şti să comunici şi apoi abia să acţionezi.

Este o activitate atractivă atât pentru femei, pentru tineri. Este o muncă ce permanent presupune provocări şi nu are loc şi nici timp pentru instaurarea rutinei. Femeile nu fac doar munca de birou. Este o percepţie eronată, nu există un astfel de sistem de discriminare, ci este unul echitabil. Sunt femei care efectuează şi misiuni operative. Jandarmii intervin în misiuni operative atât faţă de bărbaţi, cât şi de femei. În anumite situaţii, faţă de o femeie trebuie să intervină un jandarm femeie”, a arătat şeful Jandarmeriei ieşene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`