Prima pagină » Radio » Actualitate » Mircea Radu ține post în fiecare an, după ce a fost impresionat de povestea unui copil bolnav care s-a vindecat datorită credinței

Mircea Radu ține post în fiecare an, după ce a fost impresionat de povestea unui copil bolnav care s-a vindecat datorită credinței

15 nov. 2022, 11:30,
BZI.ro, în Radio

Puțină lume știe că Mircea Radu ține post, cu strictețe, în fiecare an, începând din 2006, după ce a aflat de povestea unui copil bolnav. O bunică venise în emisiunea lui și a povestit de drama nepotului său care suferea de o boală incurabilă. Astfel, Mircea Radu a aflat că băiatul a făcut o promisiune Divinității, pe care a respectat-o, și totodată s-a vindecat ca prin minune.

Cu siguranță nu există român care să nu fi auzit de Mircea Radu, celebrul prezentator al emisiunii de succes „Din dragoste”. Acesta a fost la cârma emisiunii timp de 9 ani, începând din 2000, și a recunoscut că a făcut multe sacrificii de dragul profesiei. În prezent, Mircea Radu s-a retras din lumina reflectoarelor, dar a povestit despre un eveniment care l-a impresionat profuntd, astfel că de atunci ține post în fiecare an.

Mircea Radu ține post în fiecare an, din 2006

Prezentatorul TV Mircea Radu a povestit un episod emoționant și mai puțin știut. Acesta a recunoscut că în urma respectivei întâmplări a ajuns la concluzia că trebuie să țină post. Au trecut 16 ani de atunci, însă fostul prezentator al emisiunii „Din dragoste” a rememorat întreaga situație.

„Țin post din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana, în Italia, pentru că se nimerise în Postul Paştelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roşii uscate şi măsline. O bunătate! Nu mi-este greu să ţin postul deloc. Şi îţi mai zic ceva. Eu, care mănânc mâncăruri cu carne, când intru în post nu-mi mai trebuie nimic. Poţi mânca lângă mine cea mai minunată păstrămioara din lume. Nu mă interesează absolut deloc”, a declarat Mircea Radu.

Momentul de cotitură din viața vedetei TV a survenit în preajma Postului Paștelui, astfel că Mircea Radu a mers la o mănăstire să se informeze mai bine. Așa a aflat despre importanța postului și din punct de vedere spiritual, nu doar ca o detoxifiere și curățare a organismului.

„Pentru că mai era doar o săptămână până să înceapă Postul Paştelui, m-am interesat atunci, la mănăstire, ce presupune asta. După ce am aflat, mi-am zis că n-ar fi rău deloc să încerc să-l ţin şi eu. De atunci, îl ţin în fiecare an”, a mai spus Mircea Radu.

Povestea care l-a impresionat profund pe Mircea Radu

După cum spuneam, totul a început în urmă cu mulți ani, pe când Mircea Radu încă prezenta emisiunea „Din dragoste”, producție care i-a adus celebritatea. Într-una dintre edițiile emisiunii, a fost martorul unei întâmplări extrem de emoționante. O bunică a venit în emisiune pentru a-i face o declarație de dragoste nepotului său.

Copilul avea o problemă gravă de sănătate, care evolua într-un ritm galopant. Deși medicii nu-i mai dădeau foarte multe șanse, bunica a continuat să spere într-o minune. De aceea, își ducea frecvent nepotul la mănăstire. La un moment dat, băiețelul a promis Divinității că dacă îl va ajuta, se va duce în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare, va deveni preot.

Așa se face că, după patru ani de la aflarea teribilului diagnostic, copilul și-a repetat analizele și era complet sănătos. Astfel, Mircea Radu a prezentat atunci cazul impresionant cu acea bunică fericită și emoționată până la lacrimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *