Prima pagină » Sport » Mircea Lucescu, în topul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor! Cine este lider
Mircea Lucescu, în topul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor! Cine este lider

Mircea Lucescu, în topul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor! Cine este lider

30 oct. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Mircea Lucescu face parte din grupul select al antrenorilor cu cele mai multe partide în UEFA Champions League. Tehnicianul lui Dinamo Kiev este al șaselea, într-un top condus de Sir Alex Ferguson.
Dinamo Kiev a remizat pe terenul celor de la Ferencvaros, scor 2-2, în runda a doua a grupelor Champions League. A fost al 105-lea joc al unei formații pregătite de Mircea Lucescu (75 de ani) în cea mai importantă competiție intercluburi. Cinci echipe a condus tehnicianul român pe prima scenă a fotbalului european: Inter, Galatasaray, Besiktaș, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev.

În clasamentul antrenorilor cu cele mai multe partide în UEFA Champions League, lider este legendarul Sir Alex Ferguson, cu 190 de meciuri la cârma lui Manchester United, urmat la mică distanță de Arsene Wenger, 178 de dueluri, anunță UEFA. Podiumul este încheiat de Carlo Ancelotti, actualul antrenor al celor de la Everton, cu 166 de partide, adunat la conducerea a șapte formații: Parma, AC Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen și Napoli.

Mircea Lucescu, al șaselea în clasamentul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în UEFA Champions League

Jose Mourinho, cu 145 de meciuri, și Pep Guardiola, 126, sunt pe locurile 4 și 5, urmați de Mircea Lucescu. Cele mai multe meciuri ale tehnicianului român în Champions League au fost pe banca celor de la Șahtior Donețk. Doar doi antrenori din România au cucerit de-a lungul timpului cel mai râvnit trofeu continental, Ștefan Kovacs, cu Ajax, în două rânduri, în 1972 și 1973, și Emerich Jenei, în 1986, cu Steaua, la primul și singurul trofeu al unei echipe românești în competiție.

Clasamentul primilor zece antrenori cu cele mai multe jocuri în UCL este încheiat de Louis Van Gaal, Ottmar Hitzfeld și Rafa Benitez, toți cu câte 95 de partide, și Max Allegri, 86.
În acest sezon de Liga Campionilor, pentru Mircea Lucescu urmează o dublă de foc cu Barcelona. Dinamo Kiev a adunat un singur punct din primele două partide, iar un rezultat bun în fața lui Messi & CO ar ajuta-o în lupta cu Ferencvaros pentru locul trei, care i-ar asigura calificarea în primăvara europeană din UEFA Europa League.

Ucrainienii îl atacă pe Mircea Lucescu după remiza din Liga Campionilor

Dinamo Kiev a ratat dramatic victoria în duelul cu Ferencvaros din Grupa G a Champions League, după ce maghiarii au înscris pentru 2-2 în minutul 90.
Presa din Ucraina a criticat modul în care Dinamo Kiev a abordat finalul meciului. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a condus cu 2-0 la Budapesta, însă a scăpat printre degete două puncte uriașe, care în mare măsură i-ar fi asigurat locul 3 în Grupa G: „Antrenorul e nou, dar problemele sunt vechi. Dinamo Kiev a ratat șansa unui succes important cu Ferencvaros.
Este clar că, la pauză, Rebrov i-a mobilizat pe jucătorii lui Ferencvaros, când scorul era 2-0 pentru Dinamo Kiev. De partea cealaltă, este foarte greu de explicat ce s-a întâmplat cu vicecampioana Ucrainei. Dinamo Kiev nu a tras niciun șut pe poartă în repriza a doua, jucătorii n-au mai reușit să creeze nimic.

Presa din Ucraina, reacție vehementă după Ferencvaros – Dinamo Kiev 2-2: „Finalul a fost de-a dreptul dezastruos”

Mircea Lucescu nu s-a grăbit să schimbe jucătorii, iar finalul jocului a fost de-a dreptul dezastruos pentru Dinamo Kiev. Boli a egalat în minutul 90, după o fază la care jucătorii lui Dinamo Kiev n-au reușit să respingă mingea. Au existat speranțe pentru un eventual ofsaid, însă totul s-a lămurit la reluare, când s-a văzut că Băluță nu a stat în linie.

O remiză în deplasare este acceptabilă, dar având în vedere cum s-a desfășurat jocul este clar că nimeni nu va fi mulțumit cu acest punct”, au scris jurnaliștii de la Sport.ua după Ferencvaros – Dinamo Kiev 2-2.
Ferencvaros și Dinamo Kiev au remizat, scor 2-2, în etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor.
Echipa lui Mircea Lucescu a condus la pauză cu 2-0, datorită unor goluri marcate de Viktor Tsigankov (28) și Carlos De Pena (41). Tokmac Nguen a reușit să reducă din diferență în minutul 59, iar Dinamo Kiev, rămasă în 10 oameni din minutul 86, după eliminarea lui Sergiy Syrdorchuk, s-a văzut egalată în minutul 90, când a marcat Boli.
După rezultatele de miercuri, Dinamo Kiev și Ferencvaros ocupă ultimele două poziții ale grupei G, cu câte un punct. În aceeași grupă, Barcelona e lider, cu șase puncte, iar Juventus pe doi, cu trei puncte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *