Prima pagină » National » Mircea Lucescu i-a spus lui Burleanu ce pretenții are de la FRF! Ce salariu va încasa noul selecționer

Mircea Lucescu i-a spus lui Burleanu ce pretenții are de la FRF! Ce salariu va încasa noul selecționer

06 aug. 2024, 08:41,
în National

Mircea Lucescu este noul selecționer al naționalei de fotbal, dar negocierile pentru preluarea funcției au fost extrem de dificile. Mircea Lucescu i-a transmis ce pretenții are de la Burleanu și de la FRF odată ce va prelua funcția.

Mircea Lucescu, selecționerul naționalei de fotbal a României va fi prezentat în mod oficial marți la ora 11.30. Mircea Lucescu vrea câteva lucruri de la FRF, inclusiv numirea unui antrenor secund.

Mircea Lucescu i-a spus lui Burleanu ce pretenții are de la FRF

România. Mircea Lucescu, fostul antrenor de la Șahtior, Zenit, Galatasaray, Dinamo și Rapid, va deveni noul selecționer al echipei naționale a României. Anunțul oficial va fi făcut marți, la ora 11:30, la sediul Federației Române de Fotbal (FRF). Lucescu își dorește să-l aibă alături pe Alexandru Spiridon (64 de ani), care a fost secundul său la Șahtior între 2004 și 2016 și în sezonul 2016-2017 la Zenit.

Alexandru Spiridon, fost mijlocaș, a avut câteva experiențe în Ucraina, la Zorya și SKA Kiev, dar a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în Moscova. În 1992, el a fost distins cu titlul de „fotbalistul moldovean al anului”.

În staff-ul naționalei, Mircea Lucescu va colabora cu Jerry Gane, Florin Constantinovici și Spiridon, pe care l-a solicitat personal. Leontin Toader va continua să își exercite rolul de antrenor cu portarii, conform GSP.

Pe 5 august, Lucescu a acceptat oferta președintelui FRF, Răzvan Burleanu, având ca obiectiv principal calificarea echipei la Campionatul Mondial din 2026. FRF îl considerase pe Gică Hagi prima opțiune pentru funcția de selecționer, dar Hagi, antrenorul Farului Constanța, a refuzat oferta.

Ce salariu va avea Mircea Lucescu la echipa națională

Mircea Lucescu a mai condus echipa națională în perioada 1981-1986, reușind să obțină calificarea la Euro 1984. Acum, el va semna un contract pe doi ani cu FRF, cu un salariu lunar de 27.000 de euro, ceea ce înseamnă 324.000 de euro pe an. În plus, dacă echipa se califică la Cupa Mondială, Lucescu va primi un bonus de 200.000 de euro.

De asemenea, FRF intenționase să ofere și lui Edi Iordănescu aceeași sumă anuală de 324.000 de euro, dar acesta a refuzat prelungirea contractului său. Fostul selecționer a explicat că a dedicat mult timp echipei naționale și că acum dorește să se concentreze mai mult pe viața de familie.

Detalii uimitoare ies la suprafață din culisele negocierilor. Răzvan Burleanu a fost complet surprins de atitudinea lui Mircea Lucescu. Inițial, antrenorul a refuzat oferta președintelui, dar au urmat trei ore și jumătate de discuții intense care l-au lăsat pe Burleanu în stare de șoc. În ciuda eforturilor lui Burleanu de a-l convinge, Lucescu a reușit să-l facă să se răzgândească și să accepte postul de selecționer.

Lucescu a prezentat argumente variate care păreau imposibil de contestat. Burleanu a fost atât de impresionat de transformarea dramatică a lui Lucescu, care a trecut de la o atitudine pesimistă la una plină de optimism și încredere în viitorul echipei naționale. Președintele FRF era pregătit să anunțe un alt antrenor și să mulțumească lui Lucescu, dar a fost surprins de schimbarea de atitudine a acestuia, conform prosport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *