Prima pagină » Sport » Mircea Lucescu a fost la un pas să cumpere clubul Rapid București. Prietenii l-au întors din drum
Mircea Lucescu a fost la un pas să cumpere clubul Rapid București. Prietenii l-au întors din drum

Mircea Lucescu a fost la un pas să cumpere clubul Rapid București. Prietenii l-au întors din drum

20 iul. 2020, 04:00,
în Sport

La 74 de ani, Mircea Lucescu nu poate sta departe de fotbal și a fost la un pas să cumpere clubul Rapid București.

Chiar dacă a caștigat cupe, campionate și Cupa UEFA, tehncianul român Mircea Lucescu vrea sa revina in sportul unde a cunoscut cele mai mari succese și a fost la un pas să cumpere clubul Rapid București. Prietenii l-au facut însă sa se razgandeasca.

„Hai sa luam Rapidul, sa investim. Au suporteri, au stadion nou, putem face lucruri frumoase acolo. Promovam in Liga I”, le-ar fi zis antrenorul prietenilor sai, care nu au parut incantati de idee.

Mircea Lucescu s-a lasat convins cu greu, mai ales ca visul sau nedeclarat este sa faca perfomanta in grupele cupelor europene cu o echipa romaneasca.
Antrenorul roman are o avere estimata la peste 50 de milioane de euro si multe proiecte imobiliare in desfasurare.
Acum, Lucescu senior este in izolare, dupa ce a mers la Saftica si a intrat in contact cu lotul dinamovistilor, unde au fost testati pozitiv 7 jucatori.

Mircea Lucescu, dezvăluiri inedite despre Inter: „Am luat palme la un meci!”

Mircea Lucescu a acordat un interviu amplu în presa din Italia în care a povestit mai multe întâmplări din perioada petrecută la Inter și nu numai.
Marele antrenor român a dezvăluit pentru FCInterNews.it că a fost fan al grupării nerazzurre de mic și că a avut și de suferit din acest motiv.

„Prima mea amintire legată de Inter este din copilărie. Când eram puștan am vrut să merg la un meci ca să văd Interul jucând cu Steaua. Am luat și câteva scatoalce deoarece am vrut să intru pe stadion fără să plătesc bilet”, a spus Il Luce.

El a dezvăluit că Inter l-a dorit ca antrenor încă de pe vremea când era antrenor la Brescia, dar președintele de atunci, Corioni, nu a vrut să-l lase să plece. Apoi, Massimo Moratti l-a convins să vină pentru a scoate echipa din impas în sezonul 1998/1999.

„Am început bine. Pe teren propriu am marcat 25 de goluri în câteva partide. Era o echipă fantastică din punct de vedere ofensiv, dar cu probleme în apărare. Eu l-am înlocuit pe Gigi Simoni, cel care fusese desemnat antrenorul anului în Italia.
Iar presa nu a fost de partea mea. Apoi, mulți jucători erau la final de contract și aveau pretenții. Și am am avut ghinion cu accidentările. Iar în februarie a venit anunțul că Marcelo Lippi va prelua echipa din vară, ceea ce nu m-a ajutat deloc” a explicat tehnicianul de 74 de ani.

Mircea Lucescu: „E mult mai dificil să preiei o echipă ca Inter în plin campionat”

Mircea Lucescu a declarat însă că putea cuceri cel mai important trofeu european, chiar dacă echipa sa a fost eliminată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor de Manchester United.

„Am fi meritat să trecem de Manchester United. În deplasare ne-a fost anulat un gol al lui Diego Simeone și nu ne-au fost acordate două penalty-uri clare. În retur, am condus cu 1-0, dar am ratat mult. Fără aceste erori, ne puteam califica.
Aveam o echipă cu multe superstaruri. Il Fenomeno Ronaldo. Păcat că a suferit multe accidentări, am avut o relație bună. Apoi Simeone, discipolul meu, și Javier Zanetti, și să nu uităm de Roberto Baggio. Păcat că nu am preluat echipa de la începutul sezonului, e mult mai dificil pe parcurs”, a mai spus Lucescu.

Mircea Lucescu l-a recomandat pe Adrian Mutu la Inter

Acesta a dezvăluit și cum s-a produs despărțirea de Inter.

„Massimo Moratti a fost un gentleman desăvârșit. Când am pierdut cu Sampdoria l-am sunat să-i spun că demisionez. Baggio și alții au încercat să mă facă să mă răzgândesc, dar decizia era luată.
I-am spus că așa trebuie, altfel jucătorii nu vor deveni responsabili. A acceptat și a făcut un gest incredibil. Moratti m-a plătit până în luna iulie. Eu m-am întors în România și am luat titlul cu Rapid. Dar am rămas prieteni, eu i-am recomandat pe Mutu și pe Emre Belozoglu”, a precizat Mircea Lucescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *