Prima pagină » National » Mircea Geoană se vede un președinte „de centru-radical” și spune că nu mai face „politică de mai bine de 10 ani”
Mircea Geoană se vede un președinte „de centru-radical” și spune că nu mai face „politică de mai bine de 10 ani”

Mircea Geoană se vede un președinte „de centru-radical” și spune că nu mai face „politică de mai bine de 10 ani”

11 sept. 2024, 20:00, 4 ,
în National

Mircea Geoană a fost invitatul Andreei Esca la Știrile Pro Tv, unde a vorbit despre ce fel de președinte va fi, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă se adresează unui electorat de dreapta sau dacă se mai consideră un om de stânga, Geoană a răspuns că s-a schimbat.

„Și eu m-am schimbat în toți acești ani. Nu mai fac politică de mai bine de 10 ani, iar de 5 ani, de când sunt la NATO, am făcut un detox. Mă poziționez undeva într-o zonă de centru-radical. Voi fi cel mai pro-business președinte din istoria României. Dacă nu ai o economie solidă, dacă nu atragi bani, nu poți reuși. Vor fi avioane pline cu oameni de afaceri care vor merge cu mine în delegații și deplasări, câștigând contracte, făcând afaceri și aducând investiții. Asta trebuie să facă un președinte“, a afirmat Mircea Geoană la Știrile ProTv.

„Sunt poate și cel mai social-liberal în economie”

Totodată el se vede și foarte social-liberal, conservator și progresist.

„Sunt poate și cel mai social-liberal în economie, foarte social pentru că avem una dintre cele mai mici rate de sărăcie din Europa. Copiii mei nu abandonează școala. Deci, sunt foarte social. Pe de altă parte, sunt și foarte conservator pe anumite valori, dar modern și progresist pe altele. În momentul de față, mă adresez tuturor românilor, inclusiv celor care votează radical. Nu este vina lor că votează astfel, ci a celor care au creat condițiile pentru ca ei să voteze în acest fel. Cred că un președinte este al națiunii, al tuturor românilor. Avem diaspora, basarabeni cu dublă cetățenie — toți sunt copii ai acestei națiuni. Un președinte trebuie să îi îmbrățișeze pe toți, să îi asculte, să îi respecte și să lupte pentru toți. Acesta este adevăratul rol al unui președinte.

Deci, dacă m-ați întrebat cui mă adresez, răspunsul este: întregului electorat. În acest moment, cred că ceea ce România are nevoie, indiferent de preferințele politice, este un proiect pentru o nouă etapă. Lumea s-a schimbat, revoluția tehnologică a venit. Voi fi în România, așa cum mi-a spus Stoltenberg să fiu la NATO — campionul inovației. Voi fi campionul inovației în politică, atât pentru România, cât și pentru oamenii necăjiți și pentru cei care vor să înceapă o afacere, pentru românii de acasă și pentru cei din diaspora”, a adăugat Mircea Geoană.

Mircea Geoană nu vede un obstacol faptul că nu are susținerea unui partid

Mircea Geoană, candidat independent la prezidențiale, a declarat miercuri, la Pro Tv, că nu vede un obstacol faptul că nu are susținerea unui partid, precizând că are o relație bună cu primarii din România.

„Când am spus că voi fi președintele oamenilor și nu al partidelor…Eu nu cred că la alegerile prezidențiale, mai ales acum, cele mai importante alegeri prezidențiale din ultimii 35 de ani. De ce? Pentru că intrăm într-un nou ciclu istoric: cu război…(…) Dacă românii și româncele, cetățenii acestei țări, din țară și din diaspora, își doresc o schimbare o să voteze în cine cred. Eu nu cred că românii în momentul de față mai ascultă de ordinul cuiva. Eu am o relație foarte bună cu primarii din această țară. Eu vreau să se termine o dată cu căciuleala pentru care ei sunt chemați să o facă la ministere, la București. Voi lucra cu primari din toate partidele, voi lucra cu politicieni din toate partidele, care vor să facă treabă”, a spus Mircea Geoană.

Comentarii
  • Cetatean educat din Iasi

    Eu cu el votez

  • Invitat la un post TV jidanesc.

  • radical din doi

  • Jidan , cetatean american , nah ar fi bine cred ca si cu propaganda nato ajutarea ucrainei de catre Romania pana la exterminarea romanilor nah ar fi bine si halucinatiile astea cu avioanele pline cu afaceristi romani si varsta deh gioana este un tanar frumos, balbait si prostanac numai bun de presedinte unde presedinte oare. Pazea romani ,nu stiti ce pericol ne paste cu acest Gioana, nu distrugeti Romania la vot, copii , nepotii nostri vor suferi mai mult decat noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *