Prima pagină » National » Mircea Geoană este acuzat că își face campanie pentru alegerile prezidențiale folosind NATO
Mircea Geoană este acuzat că își face campanie pentru alegerile prezidențiale folosind NATO

Mircea Geoană este acuzat că își face campanie pentru alegerile prezidențiale folosind NATO

23 iul. 2024, 23:20, 3 ,
în National

O postare în pagina de Facebook a rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) Remus Pricopie, profesor universitar, dar și fost ministru al Educației, tulbură apele pe scena politică. Pricopie îl acuză pe numărul doi în NATO, Mircea Geoană, că se folosește de Alianța Nord-Atlantică și de funcția sa acolo pentru a-și face campanie electorală în România, în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă.

Mai mult, Pricopie scrie că nu exclude „să asistăm la declanșarea unor investigații de natură penală” în acest caz. Mișcarea ”România Renaște!”, care îi susține candidatura lui Mircea Geoană, îi adresează întrebări rectorului Pricopie, în replică la postarea sa.

Geoană este acuzat că-și face campanie folosind NATO

El s-a referit la modul în care Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO, folosește însemnele Alianței Nord-Atlantice în timpul campaniei de imagine pe care o desfășoară în România de peste un an. Pricopie l-a acuzat pe Mircea Geoană că a „abuzat de buna-credință a secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului”, dar și că încă folosește „însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip «clandestin», din ultimii 30 de ani”.

„Cu acești bani a pus în funcțiune o rețea de zeci de oameni, plătiți lunar, prin diverse ONG-uri sau prin alte mecanisme, pentru moment neclare, pentru a lucra la o campanie care, pe fond, este ilegală”, a mai scris Remus Pricopie.

El a calificat drept ”ilegală” campania lui Geoană și a spus în postarea de pe Facebook că „finanţarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal atât în România, cât și în Franţa, Germania, Italia sau orice altă ţară democratică din lume”.

Mircea Geoană a evitat să ofere un răspuns cu privire la alegerile prezidențiale

Mircea Geoană a evitat să ofere un răspuns tranșant când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, dar a dat de înțeles că își va anunța decizia imediat după ce i se termină mandatul la NATO, în octombrie. Î

„Mircea Geoană a abuzat de buna-credință a Secretarului General al #NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului. A folosit – și încă folosește – însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip „clandestin”, din ultimii 30 de ani, apelând inclusiv la sprijin financiar din partea unor oameni de afaceri. Cu acești bani a pus în funcțiune o rețea de zeci de oameni, plătiți lunar, prin diverse ONG-uri sau prin alte mecanisme, pentru moment neclare, pentru a lucra la o campanie care, pe fond, este ilegală. Când se vor aduna mai multe date în acest sens, nu exclud să asistăm la declanșarea unor investigații de natură penală. Iar NATO, în acest caz, va fi o victimă colaterală, dar care are totuși o anumită vină: a tolerat un comportament nepotrivit al celui care ocupă a doua poziție, ca importanță, în această instituţie. Sigur, putem să ne facem că nu vedem sau că nu înţelegem că ceea ce face Mircea Geoană este, în același timp, imoral și ilegal. Finanţarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal atât în România, cât și în Franţa, Germania, Italia sau orice altă ţară democratică din lume. Dacă vorbim de un stat solid, democratic, sau de instituţii internaţionale puternice, atunci prima regulă care trebuie amintită este cea a respectului faţă de norme, faţă de legi” scrie Remus Pricopie.

Comentarii
  • Și ce dacă vorbește despre NATO? Unde este legea că nu are voie?
    I-ați mai născocit un ghimpe care nu-l va atinge nici pe departe :))))))
    * Majoritatea românilor îl vor alege pe Mircea Geoană ca Președintele României, singurul cel mai capabil dintre toți care își depun candidaturile. Omul are experiență politică nu disperații ahiați după ciolanul ăla mare :)))))

  • Prostanacul a mai fost presedintele Romaniei doar o zi. Geoana este amicul lui Coldea, Vanghelie, cumnatul lui geoana este in puscarie, ar da toata Romania Ucrainei ar fi dezastru cu geoana , fiica- sa este casatorita cu un american , toata Romania ar da-o la America si Ucraina, scapam de dracu iohanis si voi il vreti pe tat,su dracului gioana Ati innebunit dezaxatilor? Noi trebuie sa ne recapatam tara cat a mai ramas din ea nu sa o vindem de tot la Ucraina si America cum ar face Gioana , comunistul dintotdeauna incepand cu Fsn si ulerior Psd

    • Ai paranoia-Paranoia este un proces de gândire puternic afectat de anxietate sau frică, de multe ori până la iraționalitate și delir, decurgând fără halucinații și schimbări accentuate de personalitate. Fugi si cauta un medic poate te salveaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *