Prima pagină » National » Mircea Geoană confirmă indirect o candidatură la alegerile prezidențiale
Mircea Geoană confirmă indirect o candidatură la alegerile prezidențiale

Mircea Geoană confirmă indirect o candidatură la alegerile prezidențiale

28 iun. 2024, 19:41,
BZI.ro, în National

Mircea Geoană se declară „deschis” la susținerea celor care vor să sprijine un „proiect ambițios” în cursa pentru alegerile prezidențiale, asta după ce Mișcarea Renaște i-a făcut o invitație de a candida în acest sens.

Mișcarea „România Renaște!” (MRR) a lansat astăzi un apel adresat tuturor forțelor democratice și sănătoase din România, subliniind importanța alegerilor prezidențiale din acest an. Într-un context descris ca fiind „cel mai periculos și transformator din istoria recentă”, MRR subliniază că alegerile din 2024 vor determina viitorul țării pentru multe generații și face apel la Mircea Geoană să candideze la Președinția României.

„Sunt onorat că liderii mișcării România Renaște, profesioniști ce și-au demonstrat de-a lungul timpului valoarea în toate domeniile vitale pentru evoluția țării, și partenerii lor văd în mine profilul unui președinte al tuturor românilor.

Sunt deschis și încurajez susținerea tuturor celor – mișcări civice, independenți sau partide politice – care vor să susțină un proiect ambițios, care să răspundă așteptărilor românilor și româncelor, nevoilor țării și viziunii mele de transformare profundă a politicii, funcționării statului și economiei”, a răspuns Mircea Geoană.

Susținerea pentru Geoană crește

Mișcarea „România Renaște!” face apel la toate forțele pozitive din țară și din diaspora să se unească în sprijinul candidaturii lui Mircea Geoană. Scopul este de a asigura nu doar o majoritate clară a voturilor, ci și o majoritate politică și cetățenească care să permită implementarea „viziunii transformatoare” pentru viitorul României.

„Domnule Mircea Geoană, mișcarea civică și politică ‘România Renaște!’ vă cere să vă înscrieți în cursa electorală pentru cea mai înaltă funcție în statul român. Vă îndemnăm, vă încurajăm, vă solicităm și vă promitem! Nu veți fi singur”, se arată în apelul MRR.

MRR îl consideră pe Mircea Geoană drept cel mai potrivit candidat pentru funcția de președinte al României. Cu o carieră politică și diplomatică impresionantă, Geoană este văzut ca având viziunea transformatoare necesară pentru a elibera energiile pozitive ale națiunii. Mișcarea subliniază competența și integritatea acestuia, evidențiind rolurile sale anterioare ca ambasador, ministru de externe și Secretar General Adjunct al NATO.

De asemenea, și Partidul România în Acţiune susţine candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele formaţiunii, Mihai Apostolache, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, conform Agerpre

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *