Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mircea Geoană, către liderii ucraineni cu care s-a întâlnit: „Atenţie, se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România”
Mircea Geoană, către liderii ucraineni cu care s-a întâlnit: „Atenţie, se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România”

Mircea Geoană, către liderii ucraineni cu care s-a întâlnit: „Atenţie, se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România”

04 mart. 2023, 17:00, 7 ,
în Razboi în Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, le-a transmis liderilor ucraineni cu care s-a întâlnit că se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România din cauza canalului Bâstroe, ceea ce creează o dificultate în opinia publică românească.

De asemenea, Mircea Geoană a precizând că românii au fost solidari cu ei de la începutul războiului. Geoană crede că o discuţie directă între autorităţile române şi cele din Ucraina trebuie să aibă loc, conform news.ro.

Mircea Geoană: „Se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România”

Mircea Geoană a fost întrebat, sâmbătă, la la Prima TV, dacă diferendul legat de canalul Bâstroe ar putea schimba percepţia românilor faţă de Ucraina şi faţă de războiul din Ucraina.

“Eu nu cunosc detalii, că sunt detalii tehnice şi înţeleg că au început ceva discuţii. Dar eu le-am spus liderilor ucraineni cu care m-am întâlnit, m-am întâlnit şi Munchen, m-am întâlnit şi la Bruxelles, mă întâlnesc des cu ei pentru că colaborăm foarte bine cu ei şi le-am spus ca şi coleg: „Atenţie, se întâmplă ceva în relaţia între Ucraina şi România care creează o dificultate în opinia publică românească!”. Şi e păcat de Dumnezeu, pentru că românii au fost şi româncele am fost excepţional de solidari cu ei şi istoria României cu Ucraina nu a fost simplă istoric, nu a fost simplă niciodată. Şi e acolo o chestiune care trebuie tratată. Şi polonezii au avut cu ucrainenii probleme şi mai mari decât noi. Au avut bucăţi de sute de kilometri de ţară mutată către vest şi Prusia Orientală e astăzi Polonia, Ucraina de Vest şi Belarusul a fost Polonia. Deci au probleme alţii mai complicate”, a afirmat Mircea Geoană.

Mircea Geoană: „Sunt câteva elemente care pot să devină iritante”

De asemenea, Mircea Geoană a transmis că sunt câteva elemente care pot să devină iritante, dar spune că trebuie să existe un dialog bilateral şi o discuţie directă şi francă.

„Dar le-am spus un lucru şi l-am spus cu foarte multă prietenie şi cu dorinţa de a fi siguri că păstrăm această relaţie bună şi această soliditate cu dânşii, că sunt câteva elemente care pot să devină iritante în chestiunea aceasta şi sper ca dialogul bilateral şi o discuţie directă şi francă, dacă este nevoie, trebuie făcută. Derusificarea Ucrainei este un lucru pe care liderii de acolo trebuie să îl facă. Pe de altă parte, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi către deromânizare sau către a lucra nediferenţiat pe comunităţi etnice, care nu au altceva decât că sunt cetăţeni loiali al Ucrainei, sunt pe front, se luptă şi ei, sunt şi etnici români ucraineni, care sunt şi ei pe front. E populaţie de limbă română. Problema religiei este importantă, deci cred că mai multă sensibilitate la chestiuni care pot să strice acest sprijin formidabil al românilor pentru Ucraina, cred că trebuie avut grijă şi din partea dânşilor şi cred şi partea română, nu e problema mea să dau sfaturi aliaţilor, trebuie să intre de o manieră directă într-o discuţie cu dânşii”, a explicat Mircea Geoană.

Comentarii
  • Neam saturat! Nazistii ucrainieni nazisti rămân nici Rusia nu- i poate denazifica. Afaraaaaaa toti ucrainienii din tara noastră afaraaaaaa!

  • Numai in ultimele 24 ore au venit in Romania 8000 refugiati.Dar intr- un an cati au venit? Ca recunostinta si răsplată romanii din teritoriile romanesti din Ucraina sunt supusi unor atrocitati incredibile . In biserici preotii oficiază slujbele religioase IN LIMBA UCRAINEANA desi in bisericile romanesti la slujba sunt doar romani. Copiii romani sunt obligati sa invete in alfabetul CHIRILIC nu in limba romana, alfabetul latin. Atrocitati ce au comis asupra bisericilor si clerului romanesc cu violente si amenintari. Cu dragarile ucrainienii au adâncit in Bistroe pana la 8 metri de la 4 metri cat era si cat este permis. Adio Delta paradisul României. Cum ii mai putem suporta noi romanii aici pe acesti ucrainieni care vin la noi fara oprire.. i-am ajutat cu tot ce am avut din putinul nostru acum cand viata este f grea pentru toti romanii mai avem si milioane de ucrainieni in intretinere , au toate drepturile aici ca intr- o tara europeana democrata dar nu avem un minim de recunostinta dimpotrivă ei se comporta cu noi ca niste sălbatici ce sunt, animale coborate din copac. Dictatorul zelinschi sa- si ia acasa ucrainienii, suntem revoltati si nu mai vrem ucrainieni aici. Afara din tara noastră ca prea isi bat joc de romanii nostri de teritoriul nostru. Sa plece toti din tara noastră in alte tari ii vor primi cu bratele deschise cu flori si busuioc.

  • O sa-,i macelarim daca mai vin la distractie aici. Sunt foarte impertinenti , nu vorbesc un cuvânt in limba romana chiar daca stau aici de 1 an. Trebuie sa invatam noi ucraineana? Idiotii dracului, tara comnunista , plecati la fratii vostri rusi salbaticilor. Zelenschi trebuie sa stie ca aici nu mai sunt bineveniti ucrainienii si ar trebui sa facă un control autoritatile ucrainiene . Dezertori, barbati buni de lupta stau si se distrează ascunsi aici. Zeci de mii. Zelenschi sa- si ia acasa ucrainienii

  • Relatiile cu ucrainenii n-au fost niciodata bune. Anul trecut, in februarie, a fost un curent de bunavointa, dar s-a stins repede. I-am ajutat, ne-am rupt de la gura sa le dam lor, iar ei s-au pishat cu bolta pe noi. Au anulat drepturile romanilor din Bucovina, acum adancesc Bistroe. Nu-i de mirare ca relatiile au ajuns aproape de dusmanie.

  • Bine le face Rusia, ne- am convins acum ce natie spurcata sunt astia. Rusii nu au facut razboi degeaba, Rusia a fost provocata la maxim. Pe Iohanis nu- l interesează el stie un singur lucru sa apere Ucraina. De asta ucrainienii isi bat joc de romani si Romania pentru ca ROMANIA NU ARE PRESEDINTE. Pnl sa dispara partidul tradatorilor de tara , 0 voturi. Trebuie sa ne luam teritoriile romanesti anxate Ucrainei si sa încheiem orice relatie cu parsivii nazisti. Cum sa intre in Europa asemenea salbaticiuni , ei stiu doar de Legea ucraineana a junglei.

  • tirziu, foarte tirziu s-a prins si „mihaela dragostea mea” 🙂

  • ruZia va pierde acest razboi,Ucraina va fi ajutata pana la victorie,ca vor sau nu vor unii idioti utili kremlinului!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *