Prima pagină » Actualitate » Mircea Beuran afla astăzi dacă va mai sta în arest la domiciliu
Mircea Beuran afla astăzi dacă va mai sta în arest la domiciliu

Mircea Beuran afla astăzi dacă va mai sta în arest la domiciliu

07 mart. 2020, 13:00,
în Actualitate

Tribunalul Bucureşti a judecat sâmbătă, în şedinţă nepublică, propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului la domiciliu în cazul medicului Mircea Beuran, care este cercetat de DNA pentru luare de mită 10.000 de euro pentru a dirija un post în spital pentru o denunţătoare interesată.

Concret, procurorii DNA au cerut prelungirea măsurii preventive stabilită definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, care a anulat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele doctorului de către Tribunal la debutul cazului.

Anchetatorii DNA arătau în referatul cu propunerea arestării preventive a medicului că deţin interceptări potrivit cărora Beuran s-ar „preta” la comiterea unor noi fapte de corupţei, aceasta fiind un motiv esenţial pentru care Direcţia a cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a medicului.

„Se va observa că inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical și universitar și, drept urmare, își poate exercita această influență asupra diferitelor persoane care au cunoștință despre săvârșirea faptelor sau care sunt implicate în săvârșirea acestora.

Măsura arestării preventive se impune și în vederea prevenirii săvârșirii unei alte infracțiuni de către inculpat, date fiind funcțiile pe care le deține, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă și din interceptări, la săvârșirea unor noi fapte de corupție”, se arată în referatul tranmis de anchetatorii DNA Tribunalului Bucureşti.

Totodată DNA mai aratcă că fapta de „vânzare-cumpărare” a unui post este deosebit de gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *