Prima pagină » National » Mircea Badea îi avertizează pe români. Ce sunt, de fapt, ajutoarele primite de la stat

Mircea Badea îi avertizează pe români. Ce sunt, de fapt, ajutoarele primite de la stat

21 nov. 2022, 14:11,
în National

Mircea Badea a explicat care este motivul, din punctul său de vedere, pentru care guvernul promite sume de bani românilor în această perioadă. Omul de televiziune spune că Guvernul nu va mări taxele în mod transparent, ci va diminua puterea de cumpărare.

„Când auziți că, de exemplu, vine un guvern, orice guvern și spune că vă dă bani pentru, nu contează pentru ce, dar vă dă bani…

Atenție la ce vă spun că este, cred eu foarte important și țin neapărat să vă spun, ca la frații mei vă spun ce cred eu. Deci, când un Guvern vă dă bani pentru… acum în perioada asta cu inflație uriașă, înseamnă un singur lucru: că vă măresc taxele.”, a declarat Mircea Badea, într-o emisiune TV.

Mircea Badea îi avertizează pe români

Mircea Badea susține că Guvernul promite bani pentru români în această perioadă, însă acțiunea va genera rezultate pe termen lung, ce vor diminua puterea de cumpărare.

„Şi o să spuneți: «păi, n-au mărit taxele!» Inflația e o taxă.

Ei nu vă taxează în mod transparent, la vedere, tradițional. Adică de la 15% taxa Gigiloi o mărim la 20% taxa Gigiloi. Nu, nu fac asta. Deci nu vă iau din banii pe care îi câștigați, doar vă diminuează prin inflație puterea de cumpărare.”, a mai adăugat Mircea Badea.

Mircea Badea susține că singurul care produce inflația este Guvernul. De asemenea, omul de televiziune a mai spus că inflația este o taxă pentru a acoperi cheltuielile Guvernului.

„Mai mulți bani pe piață scade valoarea, astfel încât, de fapt, dumneavoastră, în mod indirect, și cei mai mulți dintre oameni nu-și dau seama de asta și nu-și vor da seama de asta niciodată, sunt taxați în acest fel.

Inflația nu este altceva decât o taxă, o taxă pentru cheltuielile guvernamentale. Singurul care poate produce inflație este Guvernul.”, a declarat Mircea Badea.

Guvernul generează inflație pentru a-și plăti cheltuielile

Mircea Badea susține că nimeni altcineva decât Guvernul, nu poate produce inflație. Mai mult decât atât, această inflație este produsă pentru a acoperi cheltuielile Guvernului.

„Eu când aud asta cu «food inflation», adică ei se referă când zic asta că nu există inflație la mâncare, există creșterea prețurilor la mâncare, dar asta e o consecință a inflației pe care a cauzat-o Guvernul.  Nu există inflație la mâncare. Ca și cum e o spirală inflaționistă, ca şi cum mâncarea generează ea o inflație a mâncării.

Nu, nu, nu.  Guvernul generează inflație pentru a-și plăti cheltuielile, nu vă taxează direct prin a vă lua mai mulți bani din ăia pe care dumneavoastră îi câștigați, ci le diminuează puterea de cumpărare ca un efect al faptului că vâră mulți bani pe piață.

Voiam să spun asta pentru că atâta măcăneală, pe care, în opinia mea, o consider, să mă exprim elegant, stupidă. O măcăneală prostească în materie de inflație”, susține Mircea Badea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *