Miracolul părintelui Dan Damaschin! După 7 ani de chinuri, o familie din Iași a primit o locuință de 100.000 de euro: „Este una din cele 3.000 de mame pentru care Dumnezeu mă ține în viață” – FOTO

21 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

După șapte ani de trai greu într-o casă dărăpănată, o familie din Iași a primit șansa la o nouă viață. Mama și cei șase copii au trăit la lumina lumânării, iar recent au fost dați afară de proprietar și au rămas pe drumuri

Ei au primit șansa la o nouă viață datorită părintelui Dan Damaschin, care le-a oferit o casă unde au toate condițiile necesare pentru un trai bun. Imobilul pus la dispoziție are valoarea de 100.000 de euro, fiind construit în complexul Asociației „Glasul Vieții”, din sat Găureni, comuna Miroslava. Locuința are 3 camere, 2 băi și o bucătărie.

Această familie sărmană din Iași trăia la lumina lumânării

o poză cu familia care a primit o locuință de la părintele Dan Damaschin

Această familie sărmană din Iași trăia la lumina lumânării

În cadrul festivalului caritabil „Inimo”, organizat de părintele Dan Damaschin, a fost prezentată povestea tristă a unei familii din Iași care timp de ani buni a locuit într-o casă ce stătea să cadă.

Mama, Rozalia, și cei șase copii ai ei au trăit în niște condiții precare, iar seara au stat la lumina lumânării. În cea de-a doua zi a festivalului caritabil „Inimo”, mai exact în data de 19 august 2023, le-a fost prezentată povestea. Tot atunci, acestei familii i-a expirat termenul până la care a putut locui în acea casă.

Mama celor șase copilași povestește cu tristețe faptul că îi lasă să doarmă în pat și în momentul în care se trezesc se pune și ea puțin la somn, motivul fiind lipsa spațiului.

„Viața mea este foarte grea, m-am săturat să stau pe întuneric. Dorm într-un pat șase copii și eu mai mult dorm pe lângă. Când ei se trezesc, mă pun și eu să dorm pentru că nu am unde dormi. I-am crescut pe acești copii din greu și fără ei nu pot sta”, spune femeia.

Aceștia au primit șansa la o nouă viață datorită părintelui Dan Damaschin

o poză cu cei șase copilași alături de mama lor în noua lor locuință

Părintele Dan Damaschin le-a oferit șansa la o nouă viață și le-a oferit o locuință complet mobilată

Cei şase copii şi mama lor au primit o casă nouă, după șapte ani de trai greu într-o locuinţă sărăcăcioasă, din care recent au fost daţi afară de proprietar.

Părintele Dan Damaschin le-a oferit șansa la o nouă viață și o locuință complet mobilată și dotată cu aparate electrocasnice de ultimă generație. Când i-au trecut pragul, mama și copiii au fost copleșiți de emoție.

„Nu au curent electric, dar mama se zbate tot timpul să nu rămână lampa fără baterii sau măcar să aibă niște lumânări la îndemână. Nu au haine, nu au încălțăminte cum au alți copii, nu au nici jucării din magazine, dar sunt fericiți că știu să își facă singuri. Nu au nici casă, iar timp de șapte ani au stat în acest bordei pentru care au plătit și chirie, ba chiar au și muncit din greu pentru proprietar.

Acesta i-a anunțat că trebuie să plece urgent. Rozalia nu este un personaj desprins din povești, ci este una din cele 3.000 de mame pentru care Dumnezeu mă ține în viață, iar copiii ei sunt doar 6 din cei 10.233 care ne pot urca în rai pe noi”, spune părintele Dan Damaschin în legătură cu familia sărmană.

Comentarii
  • DUMNEZEU E MARE

  • Scuzati, va rog, dar cand nu ai condtii decente de trai, altceva mai bun de facut nu ai decat sa faci copii fara numar?

  • Domnule părinte Damaschin. Mă bucur că ajutați mamele și copiii. E un gest foarte frumos.

    Poate anul viitor, când organizați Inimo, vă asigurați că nu.mai bubuie tot orașul după ora 22:00. Că nu ne aflam într-o țară din lumea a treia.

    E in responsabilitatea d-voastră că evenimentul sa fie mai liniștit noaptea. Nu e nevoie de muzica la maxim pentru a ajuta copii.

  • Si in toti aii astia a turnat la copii. Lasa ca vin fraierii si doneaza

  • Cei mai mulți copii sunt ai părintelui. Ii place bârzoiu la popa.
    O sa se audă mai încolo. Cei mai mulți copii sunt ai lui Damaschin. Și minorele ii plac părintelui.

  • Nu avea loc pe singurul pat…., deci pe ultimii 4 ia făcut din picioare pe întuneric ? Dar iepuroiul tati ? de ce nu apare în poveste ? Nu da bine la marketing ?

  • Așa zisii asistați sociali au masa asigurata de la cantina sociala. Eu pentru o masa calda trebuie sa muncesc, să mă scol la 5 dimineața să merg la serviciu. Eu cu un salariu cat de cat decent, nu îmi permit telefon performant așa cum au asistații sociali și copiii lor. Ei au telefoane de ultimă generație, copiii lor merg in tabere gratuite, pe când copilului meu trebuie să-l trimit cu bani. Un asistat social nu ți-ar veni la muncă, cu bani evident. Luați toți și duși să facă munca in folosul comunității, că trăiesc pe spinarea statutului. Bani de țigări, cafele și haine au. Este plin parcul Voievozilor de asemenea asistați care nu fac altceva decât să stea pe bănci cu țigara din cafeaua în mana, butonând la telefon și sparg semințe. Am uitat esențialul. Toarnă copii, că de, se găsesc naivi care să le de-a donații.

  • Buna remarcă a cuiva, unde-i „bârzoiu” de tată? Strică povestea prezentată?
    Ca bărbat ar trebui sa stie: nu sunt bani, atunci mă protejez pe mine dar si pe femeia cu care-mi duc traiul zilnic. Nu mă urc pe ea si pac-pac…anu si cârlanul.

    Acesti asiatați sociali au nevoie urgent de educație sexuală, ca prea se înmulțesc si dau peste cap bugetul primăriei Iași.

    Rusine ! Cand esti in foame nu faci copii mulți, în speranța că cineva din Iași e dator ție sa-i crească. Rușine.
    Copii ce văd la părinți, aia o să facă și ei când o să crească mai mari.

  • Deci iepurii ăștia boschetari în 7 ani au făcut 6 copii ? Iar voi vreți să le îndulciți viața pe cîrca și sudoarea și sacrificiile voastre ? Ia ghiciți ce o să facă de la majorat încolo iepurașii iepurilor futăreți

  • Bai, urate comentarii. Foqrte urate. Se vede bolnaviciunea oamenilor din spatele acestor comentarii. Sa acuzi un parinte de….ce s a comentat mai sus, e inuman efectiv. Sa judeci cu grauntele tau de minte o situatie de asa o amploare….trebuie sa fii cretin! Parintele asta nu e om. Un om nu poate face ce face el. E Dumnezeul oamenilor in nevoi. Oameni saraci si in nevoi au fost mereu. Si pe vremea lui Hristos. De ce au ajuns asa? S a intrebat cineva? Nu. Nu intereseaza decat de ce sunt ajutati sau luati in seama! Am zis, trebuie sa fii CRETIN in aceasta situatie. Nu vrei sa ajuti, nu iti baga nimeni mana in buzunar. Dar ia si iti vezi de treaba ta. Daca nu poti face un bine, macar nu fa rau. Felicitari parintelui Damaschin. Dumnezeu lucreaza prin oameni.

  • Nu numai în Piața Voievozilor sunt și în Păcurari destui asistați sociali care trăiesc mai bine decât cei care au muncit o viață. Înțeleg că și ei trebuie să mănânce dar munca nu le place. De vina este statul român că încurajează LENEA.

  • In spatele faptelor bune se ascunde ceva… le ma scapă parintele un gejet in păsărica la adolescente…. Mai ușor cu popa ii Dumnezeu! Asta e blasfemie! Sau beneficiezi și tu de serviciile lui Damaschin???

  • Un copil necajit , care ar vrea sa invete si n are posibilitati, n ati ajuta ….ajutati toate ciorile, care traiesc doar din alocatii si ajutoare sociale, care n-au muncit un minut in viata lor, se f.t si se imultesc ca iepurii, spurca si coplesesc planeta cu nația lor spurcata! O familie de romani cu salarii minime muncesc de crapa inima n ei si au unul , cel mult doi, sau nici unul ( copii)! Rapenii astia…anul si carlanul si apoi casa de …100 000 de euro !!!!!!!!! Ptiu bata-vă focu’ de idioti! Asa incurajati munca si valoarea unui om in societate ?? Asa l ati ” ajutat” si pe cioroiul de ..sergiu călărețul ..si in secunda doi a vandut casa!!! 🤨

  • Dar tiganul unde e?? Are serviciu ceva? De ce nu l aratati …sau nu pomeniti nimic de el! Copiii i-a facut singura in pat …pe apucate???!!! Ciori spurcate

  • 🙃 "Popa cu e Dumnezeul oamenilor de pe Terra"...m-a dat gata. Garantat 100% e popa in persoană 🤭

    😂😂😂🤭 Faină și cretină faza cu ” popa-i Dumezeul oamenilor in nevoi”…daca ăsta nu-i popa Bărzăune sa nu-mi spuneți mie Gigel Bondărel🪲

    Oamenii care comentează in ziar au mare dreptate; ce se intampla cu acesti copii⁉️

    Ei sunt mici dar nu sunt prosti, observă că se poate trăi fara muncă, ca lumea le dă bani, haine, mâncare…la rândul lor vor face exact ca parinții lor. Se vor înmulții ca iepuroii. 🐰 Punct.

    Trebuie să existe o frână, mai ușurel cu datul, să nu ne trezim cu un adevarat fenomen in Iași. Acei copii au nevoie de educatie nu de super mega ajutor in produse. Asigurat strictul necesar si trimisi la scoală /muncă…sa vada ca banul se face greu!

    Ps: Nu statul român dă ajutoare acestor oameni, ci primăria Iași ( banii provin din impozitele ieșenilor).
    Adică banii nu vin din bugetul țării ci din taxele plătite de tine, mine, etc pe plan local. Nu încurajați nemunca. Lenea trebuie combătută prin muncă si educație.

  • Cum adică „a primit o locuință”? A improprietarit-o ori doar o lasă să stea acolo? Cine va plăti facturile? Daca aia nu avea curent unde stătea, e pentru că nu avea cu ce plăti. Nici in noua casa nu va avea cu ce plăti.
    Ceva nu se învârte rotund.

  • In poza de pe scena, popa arată că un star rock, cu cruce la gât și îmbrăcat în negru. Keep rocking!

  • Nu inteleg. Au o casa de 100.000 de euro, nu munceste nimeni, cum intretin casa si cum platesc utilitati, chirie, impozit? Din alocatiile copiilor? Pentru ca se pare ca de-aia fac copii, pentru alocatie. Nimanui nu-i trece prin cap sa munceasca. O aiureala!

  • Niște părinți cu spinările rupte de muncă pe carte de muncă nu puteți ajuta ! , așa-i ? Cit despre cei din articol …..Ce se naște din pisica șoareci manîncă !

  • Ati mai imbracat puii de tigan si in ie !!! Sa dea bine la fraierii donatori! Is patrioti adevarati…puneți-le o pancartă in mâna cu: AICI SANT BANII DUMNEAVOASTRA!!( impozite, etc) …chiar , cu ce intretin casa aceea de 100 mii de euroi??? E nevoie de alti fraieri donatori , nu ?🤔

  • Parinte trimite-i la munca vezi daca vor sa munceasca nu sa stea cu mana intinsa!Copii ies pe banda rulanta dar cu pomenile astea sustii lenea.Casa de suta de mii de euro de unde bani de curent,gaz si intretinerea casei?Cat despre ala de sus care considera aceste comentarii bolnave..ma bolnav esti tu ceilalti sunt realisti!Majoritatea vin din sate din jurul Iasiului isi rup spinarea lucrand multe ore pe zi si mai fac si naveta pe salariu de toata jena!

  • Preotul asta nu stie ca sunt copii care dorm la miezul noptii si parinti care lucreaza si in weekend?!Pe parintii care muncesc pe minimul pe economie din greu si au numai un copil nu i-a vazut?Bine ca ii ajuta pe astia care toarna pe banda rulanta si incurajeaza lenea!

  • Citesc și mă minunez de răutatea oamenilor.Vorba aia,o să vina iar vremea martirilor când oameni cu credință care vor sa schimbe ceva in tara asta o sa se ascundă iar cei care o să aibă curajul să iasă afară o să fie blamați,batuti,batjocoriti și închiși.Deoarece oamenii sunt că oile.Daca nu au un pastor bun se iau după lup.Si din păcate oameni ca părintele Damaschin sunt foarte puțini și iar din păcate lupii sunt din ce in ce mai multi iar oi… grămadă.Cum zicea cineva mai sus,daca nu ajutați macar nu judecați,nu v-a băgat nimeni mâna in buzunar,nu v-am luat nimeni pâinea de pe masă sa o de-a celor sărmani.Eu nu ii vad țigani,ci doar au niste fete trecute prin multe nevoi,pe

  • Vad că aici comentează doar oameni săraci cu duhul care deja umbla pe câmpii care duc spre nicăieri.Cum se zice,ei cred că merg pe drumul cel bun, însă din pacate și-au pierdut demult drumul și sufletul.Iar dacă îți pierzi sufletul ramai doar un corp rătăcit pe pământ care umbla fara nici un rost în viața asta.De fapt au un rost,sa faca rău,sa bârfească,sa vrea mereu comori pentru care și-ar da sufletul însă privind mai sus,cum am zis ,ei nu mai au demult suflet,așa că o să vândă alte suflete nevinovate care le sunt alături.Si uite așa pastorii buni se izolează și preferă să tacă și să facă minuni pe ascuns și să isi salveze turma,putină la numar,cat a mai rămas cu sufletul curat.Pentru că pastori ca părintele Damaschin care fac minuni la vedere sunt din păcate blamați,judecați și cu ocazia asta îl felicit pentru curajul cu care merge înainte și că se teme doar de judecata lui Dumnezeu și nu a oamenilor.Poate vede și el mesajele și îmi cer scuze pentru cei care au postat aici,vorba aia, Tată Iarta-i că nu știu ce fac.Vorbind de păstori buni,din păcate au rămas puțini, sunt mai multi lupi si marea majoritatea a turmei se alătură lupilor,care în mintea turmei sunt niste pastori foarte buni.Iar oameni că părintele sunt o prada foarte buna pentru lupi,ar da ei o mie de suflete obișnuite pentru un suflet ca al parintelui.Si iar cu ocazia asta ii urez părintelui sa meargă pe drumul lui drept,sa nu cada niciodată în ispită și să își vadă de calea lui dreaptă și plăcută lui Dumnezeu. Sunt multe de zis însă mă opresc aici.Pentru că mulți citesc și puțini înțeleg.Virba lui Iisus,înțeleg doar cei care trebuie sa înțeleagă și aud doar cei care trebuie să audă.

  • Decât un apartament de 100.000 euro, mai bine 5 cade la 20.000 euro. Acum fericita familie, mai toarnă cinșpe copii, că de, primesc ajutoare. Lebedele stau cu penele pe la gene, unghiile false, epilate, fardate, carte ioc, dar la gura este mahala, cu țigara, cu cafeaua, și cu mâncărică calda luată de la impozitele fraierilor care muncesc. Trimiteți lebedele la strâns mizeria de prin oraș, muncă în folosul comunității, nu la cerșit.

  • Popa asta își face harem, platit și întreținut de banii altora. Nu e chiar prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *