Prima pagină » Sanatate » Miocardita – Tratament naturist pentru boala cruntă a inimii

Miocardita – Tratament naturist pentru boala cruntă a inimii

23 mart. 2022, 11:37,
în Sanatate

Multe persoane care suuferă de miocardită caută un tratament naturist. Aceasta nu este o boală foarte ușoară a inimii, și poate crea disconfort pentru persoanele suferinde. Acestea trebuie să meargă cât mai repede la medicul specialist pentru a primi un tratament. Totuși, pe lângă medicamentele recomandate de doctor, există și anumite remedii naturiste care pot ameliora această afecțiune.

Ce este miocardita

Miocardita este o boală care se manifestă la nivelul inimii și reprezintă o inflamare a unui mușchi al inimii. Acesta se numește miocard, iar de aici vine și denumirea afecțiunii.

Din cauza acestui lucru, inima nu mai primește suficient sânge, iar acest lucru duce la diferite simptome care afectează calitatea vieții persoanei afectate.

Miocardita nu ține cont de reguli, așadar nu afectează (ca majoritate bolilor cardiovasculare) doar persoanele înaintate în vârstă, ci chiar și bebelușii și copiii. Această afecțiune a inimii reprezintă una dintre cauzele frecvente pentru care tinerii încetează din viață.

De aceea, atunci când apar primele simptome, trebuie să ne adresăm cât mai repede medicului.

Cum se manifestă miocardita – Simptome

Este foarte greu să pui un diagnostic clar atunci când vine vorba de miocardită. În unele cazuri, aceasta nu provoacă deloc simptome, sau acestea sunt subtile.

Totuși, persoanele cu simptome susțin că au suferit de dureri la nivelul pieptului. Acestea sunt greu de stabilit, deoarece sunt asemănătoare cu durerile apărute și în cadrul altor afecțiuni, precum angina pectorală.

Al doilea cel mai frecvent simptom apărut în cadrul miocarditei, este dificultatea care apare în respirație. Acest lucru se întâmplă și după efort, dar chiar și atunci când persoana suferindă se întinde în pat. Alte manifestări ale acesteia se rezumă la stări de amețeală și chiar de leșin și la palpitații la nivelul inimii.

Pe lângă aceste simptome, în cazul copiilor, poate apărea și febra, alături de o respirație accelerată neobișnuită.

Din ce cauze apare miocardita

Cel mai des, miocardita este o boală cauzată de diferite virusuri care apar la nivelul sistemului respirator. Totuși, unele persoane pot dezvolta această afecțiune și din cauza unor infecții bacteriene sau chiar a consumului excesiv de alcool.

Unele virusuri care o pot cauza sunt cele ale hepatitei, sau HIV, Chlamydia, sau chiar și virusul SARS-CoV-2.

În categoria bolilor care cauzează miocardita, pot intra și bolile autoimune. De asemenea, în unele cazuri, înțepăturile de insecte precum căpușa sau paianjenul, pot reprezenta o cauză.

Miocardita – Tratament naturist

Pentru bolile cardiovasculare este important să ținem o dietă mai strictă, cu mai puțină carne și cu alimente bogate în antioxidanți. Această dietă trebuie susținătă împreună cu tratamentele naturiste.

Unele dintre cele mai bune remedii naturiste pentru bolile de inimă este ceaiul de păducel (făcut atât din frunze, cât și din fructe și flori). Acesta acționează nu numai împotriva miocarditei, ci și împotriva hipertensiunii, anginei pectorale și multe altele.

O altă plantă folosită pentru efectul său sedativ, este valeriana. Aceasta este recomandată mai ales atunci când vine vorba de hipertensiune.

Există și alte ceaiuri benefice în cazul miocarditei, cum ar fi cel de arnica, de soc negru sau de rozmarin. Alături de acestea, mai pot fi folosite și ceaiurile de coacăz negru, de lavandă, tei și coada-șoricelului.

Așadar, pentru miocardită există și tratament naturist, însă acesta trebuie acompaniat de medicamentele recomandate de medicul specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *