Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Miocardita, afecţiune des întâlnită după covid. Cum o recunoşti
Miocardita, afecţiune des întâlnită după covid. Cum o recunoşti

Miocardita, afecţiune des întâlnită după covid. Cum o recunoşti

11 mart. 2021, 21:04,
în WoW!

Pandemia de coronavirus a dat viaţa peste cap a sute de milioane de oameni, de pe toată planeta. Infecţia afectează nu doar plămânii, ci şi inima, rinichii, ficatul, ochii şi nu numai. Există însă o afecțiune care poate apărea după covid, şi anume miocardita.

Mulţi dintre noi ştiu deja că simptomele specifice virusului se resimt luni de zile după vindecare. Unii medicii îi spun covid lung. Cele mai afectate organe din corpul uman sunt: plămânii, inima, ficatul, rinichii şi ochii. Cea mai frecventă boala cu care rămâne un pacient vindecat de covid este miocardita.

Ce este miocardita şi cum se manifestă

Conform studiilor, unii pacienţi rămân cu afecţiuni cardiovasculare, deşi forma de covid avută nu a fost gravă. Mai mult, în cazul altora, boala cardiacă s-a instalat la pacienţi care înainte nu înregistraseră nici o problemă cu inima.

Miocardita înseamnă inflamaţia muşchiului cardiac. Afectează funcţiile inimi şi duce la aritmii grave, insuficienta cardiacă şi chiar deces subit.
Cum recunoşti miocardita? Simplu, după următoarele simptome: dificultăţi de respiraţie, oboseala la efort, palpitaţii, senzaţie de leşin, bătăi neregulat ale inimii chiar şi în poziţie orizontală.

Din păcate, de multe ori, unele simptome cauzate de afecţiunile post-covid pot fi confundate cu perioada de recuperare.

„Este greu să ne dăm seama care dintre pacienții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 au rămas cu afectare cardiacă. Pe de o parte, pentru că studiile arată că aceste probleme pot să apară și la pacienții care au avut forme ușoare ale bolii și nu au deloc simptome. Pe de altă parte, pentru că simptomele unei afecțiuni cardiace pot fi ușor confundate cu perioada de recuperare post Covid-19.

Este dificil de spus dacă oboseala și dificultățile de respirație sunt date de plămânii care se recuperează după infecție sau de o afectare a inimii. De aceea recomandăm o evaluare cardiovasculară completă” a afirmat dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog în cadrul ARES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`