Prima pagină » Cancan » Mioara Velicu, celebra interpretă de muzică populară, și-a pregătit locul de veci. „E ca şi cum ți-ai face o casă”

Mioara Velicu, celebra interpretă de muzică populară, și-a pregătit locul de veci. „E ca şi cum ți-ai face o casă”

08 nov. 2021, 12:14,
în Cancan

Mioara Velicu, în vârstă de 77 de ani, este pregătită pentru momentul în care va fi condusă pe ultimul drum. Vestea că Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață a luat prin surprindere pe toată lumea. Cântărețul își pregătise locul de veci din luna iulie a acestui an, după moartea unei femei care i-a fost foarte apropiate de-a lungul vieții.

Mioara Velicu nu simte că acel moment se apropie prea curând, ba chiar are planuri mari.

Mioara Velicu și-a pregătit locul de veci

Deși și-a pregătit locul de veci, artista își trăiește fiecare clipă a vieții cu bucurie.

„Trebuie să fii întotdeauna pregătit să nu lași necazuri pentru cei care te vor duce pe ultimul drum. Dacă totul este pregătit de acum, e că şi cum ți-ai face o casă. Nu am cine ştie ce avere. Sunt un om decent, modest aşa cum ar trebui să fie orice român, să aibă cât de cât condiţii decente.

În ultimi 7 ani nu există an să nu mă duc în vacanță pentru că e frumos să cânt, dar să mă şi destind. O săptămână de zile cât ţine vacanţa mă destind şi vin încărcată cu energie. Le doresc tuturor energie pozitivă. Nu există să stai în casă şi să te gândești numai la rău. Îmi sun colegii pe Skype şi WhatsApp şi îi întreb ce fac pentru că eu mă simt bine şi vreau ca toată lumea să se simtă aşa”, a declarat artista, pentru un post de televiziune.

Mioara Velicu îndeamnă pe toată lumea să aibă grijă de ei

Mioara Velicu le-a transmis un mesaj celor mai tineri, pe care ăi sfătuiește să se pună mereu pe primul loc, să citească, să se documenteze, să aibă grijă să fie mereu informați.

„Eu am pornit pe 78 de ani şi sunt bine, uitați-vă cum sunt. Am rezistat pentru că aşa îmi e felul şi vreau să îi îndemn pe toţi de vârsta mea să aibă tot timpul încredere în ei şi să-şi găsească tot timpul de lucru. Ceva să citească, să se uite la filme şi documentare pentru că tot timpul să fii informat”, a mai spus Mioara Velicu.

Cine este Mioara Velicu

Mioara Velicu s-a născut pe 19 octombrie 1944 în satul Ireasca, comuna Gohor, județul Tecuci, acum județul Galați. Aceasta și-a început cariera artistică în anul 1963. Un an mai târziu, în 1964, interpreta a început să activeze la Ansamblul „Trandafir de la Moldova” din Bârlad.

Între 1980-1996, a activat la Ansamblul „Ciocârlia” al Ministerului de Interne din București.

A fost căsătorită cu fostul campion olimpic și mondial de lupte greco-romane Nicolae Martinescu (din 1972 până la 1 aprilie 2013).

Repertoriul interpretei conține melodii autentice, strămoșești. „Hai, Catrina, și-mi-arată”, “Așa-i hora pe la noi ”, “Hai la joc bădiță”, “M-a făcut mama frumoasă”, “ Douăzeci de primăveri” sunt doar câteva dintre cântecele interpretei care au devenit șlagăre la scurt timp de la lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *