Prima pagină » Informații utile » Minunile Sf. Nectarie. Află pentru ce fapte este recunoscut și cum a ajuns să fie numit „vindecătorul de boli”

Minunile Sf. Nectarie. Află pentru ce fapte este recunoscut și cum a ajuns să fie numit „vindecătorul de boli”

14 ian. 2025, 09:02,
Redacția BZI în Informații utile

Minunile Sf. Nectarie sunt printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, acesta a fost preaslăvit și cu darul facerii de miracole. El s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții, asemenea tuturor sfinților.

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Enghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol. A trecut la cele veșnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insula Eghina.

Minunile Sf. Nectarie

Dat fiind faptul că Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții, într-o vară, fiind mare secetă în insula Eghina, prin rugăciunile sale a venit ploaie din belșug și au rodit țărinile, încât toți s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toți locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe Sfântul Nectarie, ca pe un vas ales al Duhului Sfânt, și să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.

De asemenea, Sfântul Nectarie vindecă o mamă pentru rugăciunea copiilor ei. Într-o casă din satul Digheliotica Egiou, aflat lângă Marea Egee, trăia Gheorghia Apostolopoulus, bărbatul ei, Kostas, și cei patru copii ai lor.

În casa lor, la loc de cinste se află icoana Sfântului Nectarie din Eghina. Pe toți cei patru copii, femeia i-a crescut cu multă dragoste, învățându-i smeriți și iubitori de Dumnezeu. Iată și care este considerată cea mai puternică icoană făcătoare de minuni din România.

Dintr-o dată, o tumoare canceroasă a zdrobit inima femeii, care nu mai putea să aibă grijă de soțul și de cei patru copii ai lor. Doctorul din localitate i-a confirmat boala, trimițând-o la un spital renumit din Atena, acolo primind același diagnostic, cancer. După mai multe operații, doctorii au renunțat, zicându-i că nu are șanse din vindecare, drept pentru care e mai bine să meargă acasă și să se pregătească de moarte.

Zăcând în patt, femeia își îndeamnă copii să se roage neîncetat. Cu ultimele puteri, tot la rugăciun îi îndeamnă. Într-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii și a spus „L-am văzut! L-am văzut pe Sfântul Nectarie, care mi-a spus că m-am făcut bine!”

În același moment, unul dintre copi a spus „Și eu l-am văzut, mamă, pe Sfântul din icoană!” A doua zi, când femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut găsi nicio urmă de cancer.

A făcut minuni pentru sute de bolnavi

Dintr-o dată, unei doamne în vârstă, din București, i s-a făcut rău și a căzut pe stradă. Scuipând cheaguri de sânge și aproape pierzându-și cunoștința, femeia a fost dusă de urgență la spital.

La spital, după cinci zile petrecute conectată la aparate, în urma consultației s-a rostit un diagnostic multiplu: ulcer gastric duodenal, cu crater de natură malignă; hemoragie digestivă, cu anemie post hemoragică 6; infarct miocardic. Află și ce semnificații are icoana Nașterii Domnului.

În urma unui consult amănunțit și a mai multor ecografii, femeia a fost programată pentru o intervenție chirurgicală urgentă. Între timp, femeia a mers la Mănăstirea Radu Vodă, unde venea adesea, spre a se închina Sfântului Nectarie și a-i săruta cinstitele Moaște.

Spunând unui părinte durerea în care se află, ea a primit o sticluță cu untdelemn din candela Sfântului Nectarie, spre a se unge în fiecare dimineață, până la operație. Ajungând la spital, în ziua programată, chirurgul care urma să facă intervenția, i-a zis acesteia: „Nu am ce tăia, căci rana s-a închis!”

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin. Pentru credincioșii de pretutindeni, minunile Sf. Nectarie sunt speranța de care au nevoie în momentele grele ale vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 ianuarie 2025
14 ianuarie 2025