Prima pagină » Titlurile zilei » Minunile există! O tânără din Iași fără ovare a reușit să rămână însărcinată după 10 ani de chin! Dr. Adrian Borș: „În cazul ei, șansele de a rămâne gravidă erau aproape zero”
Minunile există! O tânără din Iași fără ovare a reușit să rămână însărcinată după 10 ani de chin! Dr. Adrian Borș:

Minunile există! O tânără din Iași fără ovare a reușit să rămână însărcinată după 10 ani de chin! Dr. Adrian Borș: „În cazul ei, șansele de a rămâne gravidă erau aproape zero”

30 dec. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Medicii din Iași fac minuni pentru femeile care nu reușesc să rămână însărcinate! În anul 2021, la Iași s-au efectuat aproximativ 400 de proceduri de fertilizare in vitro. Aproximativ 50 la sută dintre acestea au avut succes. Printre norocoase s-a numărat și o tânără de aproximativ 38 de ani, fără ovare, care avea șanse foarte mici de a rămâne însărcinată

Un cuplu din Iași va avea parte de cel mai frumos Crăciun după ce de mai bine de 10 așteptau să devină părinți! Minunea a apărut chiar cu o săptămână înainte de sărbători, mulțumită medicilor ieșeni care i-au ajutat ca cea mai mare dorință a lor să devină realitate. Din punct de vedere biologic, tânăra în vârstă de aproximativ 38 de ani avea șanse de zero la sută să rămână însărcinată, deoarece în urma unor complicații medicale a rămas fără ambele ovare. Pentru a putea rămâne însărcinată, a cumpărat ovocite tocmai din Spania.

„Avem cazuri extrem de speciale în fiecare lună, dar unul dintre cele mai recente este cu adevărat special. O pacientă tânără a reușit să rămână însărcinată chiar dacă nu avea niciunul dintre ovare și dacă asta nu era de ajuns, aceasta avea și o problemă la uter, mai exact sinechie uterină, adică pereții uterului erau afectați în urma complicațiilor medicale. A durat jumătate de an să pregătim uterul, să-l reparăm pentru a putea primi ovocite. Acestea au fost cumpărate de către familie de la o bancă de ovocite din Spania și au fost puse în contact cu sperma soțului, iar embrionii obținuți au fost lipiți pe pereții uterului. A fost un proces lung și complicat, dar cu un rezultat foarte bun. Tânăra a urmat un tratament special, cu viagra pentru femei, sub formă de ovule intravaginale. De 10 ani se chinuie să devină părinți, iar în urmă cu o săptămână au primit vestea cea mare”, a declarat dr. Adrian Borș, specialist în tratarea infertilității.

Pacientele din Irlanda apelează la medicii din Iași

Rata crescută de succes a medicilor din Iași, după procedura de fertilizare in vitro, a ajuns și la urechile celor din străinătate. O femeie din Irlanda l-a contactat pe medicul ieșean Adrian Borș, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni medici. Eforturile acesteia nu au fost în zadar, reușind să rămână însărcinată, după procedurile efectuate la clinica din Iași.

„O doamnă din Irlanda ne-a contactat. Și aici este vorba despre un caz deosebit. Pacienta are doar o parte dintr-un singur ovar, unul fiind extirpat din cauza unor complicații medicale. Din acea bucată de ovar am reușit să obținem ovocite. Fiind această situație cu pandemia, nu s-a putut deplasa până la Iași și am făcut consultații online, dar când a fost vorba de procedura finală, a venit până în România. M-a contactat de curând și mi-a transmis că este însărcinată. Era extrem de fericită și mi-a spus că acest Crăciun va fi pentru ea și pentru familia ei unul cu adevărat special”, a precizat medicul Adrian Borș.

În anul 2021 s-au născut aproximativ 200 de copii în urma procedurii de fertilizare in vitro

Medicii ieșeni au realizat în anul 2021 aproximativ 400 de proceduri de fertilizare in vitro. Rata de succes a fost de aproximativ 50 la sută. Tot în acest an, mai multe familii din Iași au apelat la programul național finanțat de Ministerul Sănătății prin care toate costurile sunt acoperite pentru o singură procedură, tocmai pentru a crește rata de natalitate în România. Viitorii părinți trebuie să respecte câteva condiții pentru a beneficia de fertilizare in vitro gratuită.

„În acest an au fost făcut 400 de proceduri de fertilizare in vitro și s-au născut aproximativ 200 de copii. În general, rata de succes este de 50 la sută. Treizeci dintre cei aproximativ 200 de copii născuți în acest an prin procedura de fertilizare sunt din părinții care s-au încadrat în programul național de creștere a ratei de natalitate din România”, a încheiat dr. Adrian Borș de la OminiClinic din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *