Prima pagină » Local » Minunile există! Nu doar că i-au salvat viața, dar și-a recuperat vederea după mai multe săptămâni de beznă totală. Ieșeanca Elena Delea a fost operată de o tumoră gigant. „Nu mai vedea nimic, nici lumina, de trei săptămâni”

Minunile există! Nu doar că i-au salvat viața, dar și-a recuperat vederea după mai multe săptămâni de beznă totală. Ieșeanca Elena Delea a fost operată de o tumoră gigant. „Nu mai vedea nimic, nici lumina, de trei săptămâni”

30 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

O ieșeancă de 63 de ani a început să-și recapete vederea după ce echipa medicală a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași a reușit să-i îndepărteze o tumoră gigant de 8 cm. Echipa de medici a spitalului a petrecut aproximativ 7 ore în sala de operație, deoarece intervenția a fost una dificilă

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” au făcut adevărate minuni pentru o ieșeancă de 63 de ani. Elena Delea a descoperit întâmplător, fără să simtă vreo durere, că avea o tumoră gigant, doar lipsa vederii era principalul simptom, dar dădea vina pe o afecțiune oftalmologică mai veche care îi punea viața în pericol. Femeia este recunoscătoare întregii echipe medicale pentru că i-a redat vederea și a salvat-o.

„Mă numesc Elena Delea, sunt din Iași și am venit aici la spital să-mi fac o operație la cap, deși nu mă durea, eu aveam răul acolo. Am început să merg la dentist, acolo m-au băgat la tot felul de aparate și mi-au dat sperietura asta de film în care mi-a ieșit că am tumoare. Vai… și când mi-au mai zis că e la creier, ne-am speriat toți. Acum, când îmi amintesc, îmi vine să plâg. Am venit aici și, după cum se vede, sunt bine, mulțumesc.

De mi-aș opera și ochii, cum mi-au reparat capul. Despre domnul doctor, îmi vine să-l iau în brațe și să-l pup. Îi mulțumesc și să mai facă bine așa cum mi-a făcut mie și să fie sănătos. De personal am fost foarte mulțumită. Medicii sunt foarte acceptabili, foarte buni, foarte de treabă, au calități bune. Mie îmi pare rău acum că trebuie să plec, mai ales după personal, m-aș muta aici”, a spus Elena Delea, pacienta de 63 de ani.

Intervenția a fost una dificilă. A durat 7 ore și a reprezentat o provocare pentru medici

Tumora cerebrală gigant, de aproximativ 8 centimetri, apăsa pe structuri foarte importante, vase și nervi optici, acesta fiind și motivul pentru care femeia nu mai vedea. O echipă complexă de chirurgi și anesteziști au intervenit chirurgical pentru a extirpa tumora. Operația a fost una dificilă și a durat 7 ore, însă totul s-a terminat cu bine și pacienta se simte foarte bine.

„Este o pacientă de 63 de ani care a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală de mari dimensiuni. O tumoră care avea aproape 8 centimetri și care era situată foarte prost, situată la baza craniului. Și în plus, împingea și îngloba structuri foarte importante cerebrale, vase importante, nervii optici și care nu vedea nimic, nici lumina de trei săptămâni. A fost o provocare pentru noi să operăm pacienta.

După ce am discutat riscurile cu familia și pacienta, ni le-am asumat împreună, am hotărât să o operăm. A fost o operație dificilă și a durat 7 ore. Dar după intervenția chirurgicală, plăcuta surpriză a fost că la două zile, nu numai că a mers bine și și-a revenit foarte bine, la doar două zile a început să vadă. Nu vede încă perfect, dar odată ce o să-și rezolve cataracta de pe ochiul stâng, sperăm să vadă foarte bine. Nu vede perfect, dar începe să distingă contururi, forme și avem speranța să vadă din ce în ce mai bine. Noi pentru asta suntem aici, să încercăm să ajutăm pe fiecare. Iar când ai un asemenea caz deosebit, și pentru noi a fost o surpriză extrem, extrem de plăcută”, dr. Marius Dabija, director medical Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

O altă ieșeancă a fost salvată în ultima clipă

Amitim că o altă ieșeancă în vârstă de 48 de ani a fost salvată în ultima clipă de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”. Nicoleta Niculescu a ajuns în stare gravă la spital, cu o tumoră extrem de agresivă care îi afecta gândirea și mersul. Femeia a mărturisit că nu își dorea să moară și este recunoscătoare echipei medicale care a ajutat-o să își mai vadă fiica de 18 ani. Nicoleta a mai povestit că avea o stare de confunzie foarte mare, nu putea să stea în picioare și nu putea să vorbescă. În urma acestor simptome repetate a hotărât să meargă la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, unde a descoperit că avea o tumoră de aproximativ 10 centimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`