Prima pagină » Local » Minunea Sfintei Parascheva, povestită de părintele Calistrat Chifan: „Minunile nu sunt ceva care stau la îndemâna oricui” – VIDEO

Minunea Sfintei Parascheva, povestită de părintele Calistrat Chifan: „Minunile nu sunt ceva care stau la îndemâna oricui” – VIDEO

22 dec. 2022, 10:25,
în Local

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a povestit în emisiunea BZI LIVE minunea Sfintei Parascheva, făcută unei femei din Bulgaria. Ce i s-a întâmplat femeii, după ce a venit la Iași, să se roage la racla sfintei?

Sfânta Parascheva s-a născut la sfârșitul secolului al X-lea, în satul Epivat, Tracia, foarte aproape de Constantinopol, din părinți bogați, dar credincioși. Este pomenită pe 14 octombrie, care a fost data în care s-a stins din viață, în secolul al XI-lea.

Moaștele sfintei Parascheva au fost strămutate de la Belgrad la Constantinopol în anul 1521. În data de 13 iunie a anului 1641, moaștele sale au fost aduse la Iași, de la Constantinopol, de către domnul Vasile Lupu și așezate în ctitoria sa, Biserica Sfinții Trei Ierarhi.

Minunea Sfintei Parascheva, povestită de părintele Calistrat Chifan: „I s-a arătat o fată în somn și a spus așa: «Mergi și te închină mie, că am să te ajut»”

Părintele Calistrat a povestit cum o femeie din Bulgaria a visat-o pe Sfânta Parascheva, care i-a spus să vină la Iași și să se roage la racla cu moaștele ei, pentru a o ajuta cu problema pe care o avea. Femeia avea un copil student, care se îmbolnăvise și care devenise o legumă.

„O femeie bulgăroaică a auzit că este în Moldova o Parascheva din Bulgaria care face minuni. Nu știa nici că-i sfântă, nici cine este, știa că în Moldova este la Iași, undeva, o Parascheva care face minuni. Și s-a dus la Ambasada României, acolo în Bulgaria, la Sofia, și a zis: „Voi aveți pe cineva sfânt Parascheva în România?” -„Da, sunt moaștele Sfintei Parascheva la Iași, aduse de voievodul Vasile Lupu”. Și-a luat bilet de avion, avea un copil student, care dăduse într-o boală nevrotică, ceva cu schizofrenie, boli din astea mintale și ajunsese o legumă. Și i s-a arătat o fată în somn și a spus așa: „Mergi la Iași și te închină mie, Parascheva bulgăroaica, că am să te ajut”, a declarat părintele Calistrat Chifan la BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „A stat două zile lângă racla sfintei Parascheva, s-a întors acasă și peste o săptămână copilul ei s-a făcut perfect sănătos”

Îndrăgitul duhovnic a mai dezvăluit că femeia a stat două zile lângă racla Sfintei Parascheva, rugându-se neîncetat. A plecat apoi în Bulgaria, iar peste o săptămână fiul ei s-a însănătoșit. Și-a terminat studiile, s-a angajat și și-a întemeiat o familie.

„A stat două zile lângă racla sfintei Parascheva, ce a vorbit cu ea acolo, cum s-a rugat, ea dă mărturia după aceea la Ambasada română, acolo, în Bulgaria. Și a luat avionul, s-a întors acasă și peste o săptămână copilul ei s-a făcut perfect sănătos. A visat-o pe Sfânta Parascheva și a spus: „Mama ta are foarte multă credință și datorită ei te-am făcut sănătos. Să ai grijă de ea”. Și a terminat școala și a ajuns om familist, cu serviciu, cu căsătorie. Deci, noi minunile nu le putem contesta. Minunile nu sunt ceva care stau la îndemâna oricui.”, a mai spus părintele Calistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *