Prima pagină » Titlurile zilei » Minorele care au devenit mame sunt date drept exemplu de medicii din Iași. Iubirea pe care o simt pentru bebeluși este mult mai mare decât cea pe care mamele majore o au – FOTO

Minorele care au devenit mame sunt date drept exemplu de medicii din Iași. Iubirea pe care o simt pentru bebeluși este mult mai mare decât cea pe care mamele majore o au – FOTO

13 nov. 2023, 02:00, 7 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Deși toată lumea este de părere că minorele au umplut centrele de plasament cu micuți, realitatea este alta. În comparație cu mamele majore, a căror vârstă se situează între 25 și 40, cele minore își iubesc mai mult copilul și sunt mai mai fericite atunci când acesta apare pe lume

Deși mamele care au o vârstă fragedă nu au o situație financiară stabilă, multe dintre ele nici măcar nu și-au terminat studiile, fiind încă eleve, nu au tendința de a-și abandona pruncul, ci luptă pentru creșterea lui.

Mamele minore, între frică și dragostea pentru nou-născut

poză cu Maternitatea  „Cuza Vodă” din Iași

În comparație cu mamele majore, a căror vârstă se situează între 25 și 40, mamele minore își iubesc mai mult copilul

Psihologii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași au observat faptul că mamele minore se confruntă cu o multitudine de implicații psihologice. Acestea sunt mult mai stresate și mai anxioase pentru că sunt conștiente că venirea pe lume a unui copil implică nenumărate responsabilități. Unele dintre ele, deși consideră că și-au distrus viața, având în vedere că tatăl copilului le-a abandonat și că familia de bază nu le susține, cum de altfel observă specialiștii în cele mai multe din cazuri, nu au niciun gând de a-l abandona pe cel mic în maternitate.

„Acestea, după ce nasc, nu au tendința de a-l abandona, își iubesc copilul foarte mult și luptă pentru a-l crește. Mamele minore sunt un exemplu pentru mamele majore, ele țin cu adevărat la copil și se bucură mult mai mult atunci când acesta vine pe lume și de prezența lui, comparativ cu cele care sunt majore, care din varii motive sunt limitate în manifestarea iubirii. La aceste mame se observă faptul că le este frică din mai multe puncte de vedere.

Frica lor oscilează tot în funcție de suportul pe care îl au din partea familiei. Dacă familia acceptă sarcina și copilul, ele nu dezolvă o teamă de viață, de societate, însă, dacă nu este nimeni care să le fie alături, devin foarte anxioase. Pentru că nu au nicio perspectivă concretă din punct de vedere social. La toate acestea mai apare și depresia postnatală, izolarea socială și presiunea acesteia. Problema este că ele se așteaptă la acest lucru. Se așteaptă să fie excluse din societate pentru un moment sau să fie privite cu alți ochi, însă acest lucru nu le împiedică să facă orice pentru cel mic”, transmite Simona Luncanu, psiholog clinician principal în cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași.

Ce este sănătos din punct de vedere psihic

poză cu o mamă minoră

Deși toată lumea este de părere că minorele au umplut centrele de plasament cu micuți, realitatea este alta

Psihologii trag un semnal de alarmă atunci când vine vorba despre mamele minore. Drumul acestora în viață deja este suficient de greu, însă sunt capabile să se descurce, reprezentând un exemplu pentru restul mamelor. Aceștia încurajează la o atitudine sănătoasă.

„Sănătos din punct de vedere psihic este să nu judecăm pe nimeni pentru deciziile pe care le ia sau pentru etapa de vârstă pe care o trăiește, ci doar să încercăm să oferim compasiune și suport atât cât putem noi mai mult. Fiecare decide, fiecare ajunge la un anumit moment în funcție de un bagaj emoțional și, de cele mai multe ori, traumatizant, încât a judeca și a critica nu este o atitudine sănătoasă, mai ales din punct de vedere al unui om matur”, adaugă Simona Luncanu, psiholog, în legătură cu mamele minore.

Comentarii
  • Ce sa intelegem,faceti reclama a nu stiu cita oara mamelor minore ?! Fericite pentru ca-s inconstiente si nu au responsabilitati ! Au descoperit America psihologii de la Cuza,ce sa zic…de contraceptie s-a auzit ?!

  • Așa tampenii

    Cuza Vodă duceți psihologul la psiholog.Ati luat-o razna!Sunteti acolo sa educati nu sa deraiati!

  • Cea mai mare maternitate

    “Cea mai mare maternitate”-cum se numesc domniile lor-luati măsuri cu psihologul deviant.Înțelegem dorința permanenta de reclamă-dar acum sunteți total penibili.

  • Mai aveti multe panarame de promovat…ce sa intelegem din articolul vostru si concluzia psihopatilor de la Cuza Voda? E liber la ejaculat in minore…???

  • Păi se pare că da !, mai acum vreo două zile un reporter cu facultate povestea cu detalii siropoase despre o minunata poveste de dragoste cu o copila de 14 anișori ce sta să nască din dragoste dumnezeiască un frumos și minunat Bebeluș pe care bine-nțeles ca la conceput , sa babardit din dragoste pe la 13 anișori cu dragostea vieții ei , o fericire și-o bucurie minunată pe “reporterii “ ăștia cu vise pedofilie ridicate la rang de minuni din dragoste nebuna

  • copii cu copii, cultura si educatie dom’le ce stim noi astia neomarxistii adepti ai birth control

  • Va rog sa scoateti statistici la interval, doamna mare psiholog principal specialist si alte titulaturi! In acest domeniu nu comparam mere cu pere – prima sarcina cu a 7a…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *