Prima pagină » Local » Minor, arestat preventiv pentru că ar fi făcut moarte de om! Anchetatorii spun că i-a crăpat capul unui pădurar!
Minor, arestat preventiv pentru că ar fi făcut moarte de om! Anchetatorii spun că i-a crăpat capul unui pădurar!

Minor, arestat preventiv pentru că ar fi făcut moarte de om! Anchetatorii spun că i-a crăpat capul unui pădurar!

24 oct. 2019, 04:04,
Ciprian Nedelcu în Local

Un minor a fost trimis după gratii de magistrați. Acesta este cercetat pentru tentativă de tâlhărie calificată și omor calificat. Individul este suspectat că i-ar fi crăpat capul unui pădurar ieșean.

Un minor din comuna Sirețel, județul Iași, a ajuns după gratii. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurori pe numele lui Ionuț I. „Instanța admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului minor I.I., cercetat pentru tentativă de tâlhărie calificată și omor calificat, pentru 30 de zile”, au menționat magistrații. Individul a contestat deja măsura arestării, dispusă de judecători pe numele lui. Acum, urmează ca magistrații Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu individul.

A fost găsit cu discernământ

Anchetatorii au susținut că, pe data de 12 septembrie 2019, inculpatul minor I.I. a mers în pădurea denumită „Todosoaia”. „Scopul era de a sustrage lemne. Acolo, inculpatul minor a fost surprins de victima R.G. (pădurar). În aceste circumstanțe, inculpatul a atacat victima cu o secure și i-a aplicat cel puțin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au dus la decesul victimei”, a declarat ieri Cornelia Irina Prisăcariu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Conform acesteia, inculpatul minor I.I. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, stabilindu-se că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.
„Menționăm că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a încheiat prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *