Prima pagină » International » Mino Raiola. Ospătar la început, acum milionar în euro. Cel mai mare comision primit
Mino Raiola. Ospătar la început, acum milionar în euro. Cel mai mare comision primit

Mino Raiola. Ospătar la început, acum milionar în euro. Cel mai mare comision primit

28 dec. 2020, 15:27,
BZI.ro, în International

Are 53 de ani şi câteva milioane de euro în conturi. În prezent e considerat cel mai influent agent de jucători din lume. Vorbim, bineînţeles, despre Mino Raiola, milionar în euro, cu un comision uriaș. Impresariază acum în jur de 80 de jucători, printre care şi Haaland, Imbrahimovic şi Pogba.

Puţini ştiu însă că Mino Raiola a început de jos. Mai întâi a fost ospătar în restaurantul cu specific italian, pe care familia lui îl avea în Olanda. Acolo, el trebuia să ţină legătura şi cu clienţii, astfel că a trebuit să înveţe rapid limba olandeză.

De la restaurant la… fotbal

Acum, Mino Raiola ştie 7 limbi străine şi a absolvit cursuril Facultăţii de Drept. Mai mult, a jucat fotbal la echipa HFC Haarlem, după care şi-a găsit serviciu la o agenţie de impresariat locală (Sports Promotions). Milionar a devenit la vârsta de numai 19 ani, când a cumpărat un restaurant McDonald`s local şi l-a vândut unui dezvoltator imobiliar.

Primul transfer făcut de Mino Raiola a fost cel a lui Pavel Nedved, în 1996, de la Sparta Praga la Lazio. Acesta a fost începutul unei cariere frumoase şi de durată. Mai târziu, şi-a trecut în palmares şi impresarierea unor nume precum Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic şi Erling Haaland.

Cel mai mare comision l-a primit în urma transferului lui Pogba, de la Juventus la Manchester United. Din suma de 105 milioane de euro, lui i-au revenit 25 de milioane de euro. Imediat după acest transfer, a cumpărat, cu 7 milioane, casa în care a trăit Al Capone în intervalul 1928-1947. Acum el locuieşte la Monaco.

Maio Raiola s-a născut în sudul Italiei, iar în Olanda s-a mutat împreună cu părinții, când avea numai 1 an.

Ştiai că… Maio Raiola vorbeşte 7 limbi străine? Ştie: italiană, olandeză, engleza, franceza, germana, spaniolă şi portugheză. Talentul de a învăța repede o limbă străină l-a ajutat mai târziu, când a început să se ocupe de transferurile jucătorilor de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *