Prima pagină » National » Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, i se cere retragerea de urgență a modificărilor aduse la Legea patrimoniului
Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, i se cere retragerea de urgență a modificărilor aduse la Legea patrimoniului

Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, i se cere retragerea de urgență a modificărilor aduse la Legea patrimoniului

25 aug. 2021, 12:28,
în National

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Edmond Niculușcă, directorul adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) îi cere ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, retragerea de urgență a modificărilor aduse la Legea patrimoniului.

Prevederile aduse în lege sunt inacceptabile în viziunea directorului adjunct iar adoptarea acestora ar fi o adevărată lovitură date patrimoniului construit.

 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii  trebuie să retragă modificările aduse la Legea patrimoniului

 

În textul publicat pe o reţea de socializare, Edmond Niculușcă, directorul adjunct al AMCCRS susţine faptul că ministrul Bogdan Gheorghiu trebuie să retragă anumite modificări aduse la Legea patrimoniului. Dacă s-ar adopta o asemenea lege ar duce la  consecințe grave:

„Cer ministrului Culturii retragerea urgentă a proiectului de ordonanţă pentru modificarea Legii 422/2001 a protejării patrimoniului. Adoptarea acestui proiect ar fi una dintre cele mai grave lovituri date patrimoniului construit. Eliminarea filtrului Comisiilor Zonale şi Naţionale pentru Monumentele Istorice din procesul de avizare a lucrărilor de edificare sau demolare în zonele protejate înseamnă mână liberă pentru rechinii imobiliari, o calamitate pentru ţesutul construit istoric. Vor putea să dărâme mai uşor imobile monument istoric şi vor putea să autorizeze fără probleme ansambluri care distrug coerenţa şi calitatea arhitecturală a zonelor construite protejate. Modificările propuse slăbesc şi mai mult protecţia patrimoniului! Exclus să acceptăm aceste modificări. Sunt inacceptabile”, a scris Niculuşcă, miercuri, pe Facebook.

 

Opera Națională din Iași va avea un nou sediu

În altă ordine de idei, Bogdan Gheorghiu, a solicitat în urmă cu 1 an de zile Primăriei Municipiului Iași un teren pentru construirea unui nou sediu al Operei ieșene:

În județul #Iași, am încredere că împreună cu o administraţie locală liberală, coordonată de viitorul președinte al Consiliului Județean Costel Alexe și de primarul Mihai Chirica vom putea discuta despre infrastructura necesară, despre concepte culturale și chiar despre creșterea identității locale. Știu că alături de Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii, puntem să repunem cultura în centrul priorităților ieșenilor”, a afirmat pe data de 5 septembrie 2020 Bogdan Gheorghiu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024