Prima pagină » Actualitate » Ministrul Vasile Dîncu nu va fi remaniat, pentru moment. Ce a discutat cu premierul Nicolae Ciucă

Ministrul Vasile Dîncu nu va fi remaniat, pentru moment. Ce a discutat cu premierul Nicolae Ciucă

17 oct. 2022, 13:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, nu va fi remaniat cel puţin pentru moment. Oficialul a fost chemat la raport de prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a purta o discuţie.

Cei doi au dialogat despre declaraţiile făcute de Vasile Dîncu în contextul războiului din Ucraina şi ulterior a reacţiilor.

Ministrul Vasile Dîncu nu va fi remaniat. Premierul Nicolae Ciucă nu i-a cerut demisia

Luni, 17 octombrie 2022, premierul Nicolae Ionel Ciucă l-a chemat la Palatul Victoria pe ministrul Vasile Dîncu pentru a purta o serie de discuţii importante.

Deşi întreaga clasă politică se aştepta ca prim-ministrul să-i ceară demisia ministrului Apărării, acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării Vasile Dîncu au discutat circa o oră. Conform declarației făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nicolae Ciucă a discutat cu Vaseoșe Dîncu despre reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO și despre „calibarea comunicării publice”.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Vasile Dîncu, prima reacţie după ce s-a anunţat că va fi remaniat

Vă aducem aminte că săptămâna trecută, premierul Nicolae Ionel Ciuca a transmis că îl aşteaptă pe Vasile Dîncu să ofere explicaţii cu privire la declaraţiile sale. După acest anunţ, Vasile Dîncu a menţionat ca absolut nimeni nu i-a cerut demisia.

Vasile Dîncu a fost asupru criticat şi de preşedintele României, Klaus Iohannis după ce a zis că Ucraina trebuie să negocieze cu Federaţia Rusă.

Ministrul Apărării a precizat recent că negocierile reprezintă unica şansă pentru încheierea războiului din Ucraina: „țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”.

„Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”, a apus Vasile Dîncu joi seara la un postul public de televiziune după ce a fost interpelat dacă el crede că îi va cere depunerea mandatului.

Declaraţia menţionată nu este singura controversată făcută de şeful de la Apărare. Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a anunţat că este dispus să îl lase din braţe pe Dîncu pentru gafele imense făcute în aceste zile.

Lista gafelor făcute de ministrul Vasile Dîncu

Ministrul Vasile Dîncu este cunoscut după gafele făcute în declaraţiile sale.

– „ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”

– „ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat”

– „ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, doar Ucraina va decide când să negocieze”

– a afirmat că „Austria este în NATO”, dar Austria are neutralitate militară din 1955

– „trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani”, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei

– „avem atâta securitate, câți bani avem”, sunt doar câteva declarații controversate făcute de ministrul MApN.

Chiar dacă ministrul Vasile Dîncu a făcut nenumărate gafe, premierul Nicolae Ciucă nu i-a cerut demisia și astfel nu va fi remaniat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *