Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ministrul ucrainean al Apărării anunță că o contraofensivă va începe în aprilie sau mai. Ucrainenii vor folosi tancurile Leopard
Ministrul ucrainean al Apărării anunță că o contraofensivă va începe în aprilie sau mai. Ucrainenii vor folosi tancurile Leopard

Ministrul ucrainean al Apărării anunță că o contraofensivă va începe în aprilie sau mai. Ucrainenii vor folosi tancurile Leopard

29 mart. 2023, 22:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a sugerat că o contraofensivă ucraineană care implică tancuri occidentale ar putea începe în aprilie sau mai într-un interviu acordat televiziunii din Estonia.

„Și va depinde de timp, cel mai bun moment”, a spus Reznikov, vorbind în engleză. „Va depinde de condițiile meteo. În timpul primăverii, avem pământ umed. Și știi, poți folosi doar vehicule pe șenile fără roți, de exemplu.”

Tancurile germane Leopard vor face parte din „campania de contraofensivă”

Reznikov a spus că tancurile germane Leopard, care au început să sosească în Ucraina, vor face parte din „campania de contraofensivă sub decizia Statului Major.  Ei planifică asta în direcții diferite.”

„Cred că vom vedea [tancurile] în aceste două luni. Mă refer la aprilie și mai”, a spus Reznikov.

Săptămâna trecută, Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, a declarat pe canalul său Telegram că rușii „pierd forțe semnificative [în Bakhmut] și rămân fără energie”.

„Foarte curând, vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut în trecut lângă Kiev, Harkov, Balakliya și Kupyansk”, a spus el.

Șeful Pentagonului anunță că Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă

De asemenea, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, consideră că, din cauza epuizării semnificative a forțelor ruse și a armelor occidentale, Ucraina are „șanse foarte bune” de a lansa o contraofensivă de succes în primăvara lui 2023, potrivit European Pravda.

Austin a spus că Ucraina are în prezent un „avantaj semnificativ” în comparație cu forțele ruse, deși linia frontului s-a schimbat recent într-un fel sau altul, iar în prezent există „lupte destul de serioase în zona Bakhmut”.

„Ucrainenii au provocat pierderi semnificative rușilor și și-au epuizat rezervele de vehicule blindate într-un mod pe care nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată. Și acum vedem cum Rusia deconservează tancurile T-54 și T-55 din cauza nivelului de pierderi pe care le-au provocat ucrainenii”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *