Prima pagină » Actualitate » Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prezent într-o vizită la Focșani
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prezent într-o vizită la Focșani

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prezent într-o vizită la Focșani

27 iul. 2020, 12:00,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor se află în momentul transmiterii acestei știri la Focșani, în județul Vrancea. Ministrul Lucian Bode a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea DN 2L, Soveja – Lepșa (km 60+145 – km 76+277).

Ministrul Lucian Bode este prezent la Focșani

Ministrul Transporturilor este însoțit în vizita de la Focșani de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, de directorul Direcției Tehnice CNAIR S.A. – ing. Gabriel Budescu, precum și de director Direcției Regional de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași – dr. ing. Dănuț Pilă.

Premierul şi miniştrii se întâlnesc cu reprezentanţii companiilor aeriene

Având în vedere problemele financiare cu care se confrunta companiile aeriene din România, premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se întâlnesc astăzi, 27 iulie 2020, cu reprezentanţii companiilor Tarom şi Blue Air.

Întâlnirea cu membrii conducerii Blue Air a fost anunţată încă de săptămâna trecută de ministrul Transporturilor Lucian Bode, care a susţinut că statul român ar trebui să acorde fonduri pentru „salvarea” Blue Air, dar şi să devină acţionar la această companie. Blue Air a declanşat recent procedura de concordat preventiv, un mecanism de evitare a insolvenţei, care permite unei companii să propună creditorilor, care deţin peste 75% din creanţe, un plan de redresare şi plată a datoriilor. Vor fi reeşalonate datorii de 100 milioane euro în următoarele 18 luni.

„În această perioadă, industria de transport aerian se confruntă cu mari greutăţi. Cum a făcut Germania cu Lufthansa, a alocat fonduri importante şi a intrat acţionar acolo, la fel va trebui să facem şi noi – este opinia mea, încă nu am luat o decizie – cu Blue Air”, a argumentat Bode.

Scăderi de personal la compania Tarom

Ministrul Transporturilor preciza recent că estimează scăderi de personal la compania Tarom care vor ajunge până la 700 de persoane. În aprilie, peste 1.100 de angajaţi ai Tarom au intrat în şomaj tehnic. Compania a fost înfiinţată în 1954.

Guvernul a aprobat încă din luna aprilie, printr-un memorandum, acordarea a câte unui ajutor pentru companiile aeriene Tarom şi Blue Air, pentru compensarea efectelor pandemiei.

Blue Air a fost înfiinţată în anul 2004 şi s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operaţionale în România, Cipru, Italia şi Marea Britanie. Afacerea a fost lansată de către Nelu Iordache, condamnat însă în luna decembrie a anului 2017 la şase ani şi trei luni de închisoare în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac – Arad. Blue Air operează în actuala formulă din anul 2013, când Airline Management Solutions SRL a preluat, în urma unei licitaţii, afacerea Blue Air, aflată în insolvenţă, potrivit reprezentanților.

Aeroportul Bacău se închide

Aeroportul Bacău se închide. În perioada 15 august – 30 septembrie 2020, Aeroportul Bacău va fi închis, din cauza modernizării pistei. Compania Blue Air a anunţat prin intermediul unui comunicat că în urma deciziei conducerii Aeroportului Internaţional Bacău, de a efectua lucrări de modernizare în intervalul 15 august – 30 septembrie 2020 care vor duce la închiderea temporară a unităţii, îşi va muta zborurile planificate pe aeroporturile din regiune.

Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău” implementează un proiect complex de modernizare a pistei de decolare/aterizare, a suprafeţelor de mişcare aferente şi a sistemului de balizaj, la cele mai exigente standarde aeroportuare internaţionale.e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *