Noi dezvăluiri apar în spaţiul public legat de evenimentul în care o întreagă linie ferată a fost făcută praf de trenul care se deplasa înspre Constanța dinspre București. Tronsonul afectat a fost cel dintre Lehliu-Constanța. Un deputat PSD menţionează faptul că firma care se ocupă cu reabilitarea tronsonului şi care este desemnată de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR) a rescunoscut acum ceva timp faptul că ar fi dat spagă fostului ministru Sebastian Vlădescu suma totală de 20 de milioane de euro.
Nu sunt primele acuzaţii făcute de mai mulţi lideri din opoziţie la adresa ministrului Cătălin Drulă, în trecut acesta a fost acuzat că vrea înstrăinarea a mai multor bunuri.
Contractul pentru reparația drumului București – Constanța a fost atribuit unei firme controversate
Vicepreşedintele Comisiei de Transporturi, deputatul Marian Mina atrage atenţia asupra incidentului care a blocat drumul care leagă Bucureștiul de Constanța. Acesta spune firma care se ocupă de reabilitarea drumului este una suspectă
„România a fost paralizată câteva zile după ce un tren a deraiat și a blocat calea ferată care leagă Bucureștiul de Constanța. În cazul unui accident vina este, în general, atribuită unui „acar Păun” care este stigmatizat pentru a acoperi șefii cei mari care poartă responsabilitatea reală. Nu pot să nu vă spun ce firmă desemnase ministrul Drulă pentru a face reparația tronsonului Lehliu – Constanța al Coridorului IV Paneuropean. Este o informație nouă, iar între semnarea contractului și accidentul trenului este foarte puțin timp”, a scris Mina pe pagina d socializare.
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor ar fi atribuit contractul de reabilitarea unei linii de cale ferate unei firme care a recunoscut o spagă uriașă
Vicepreşedintele Comisiei de Transporturi susține că este vorba despre compania Wiebe România, o subsidiară a firmei germane cu același nume care apare în dosarul de corupție al fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu.
„Așadar, o lucrare de o asemenea anvergură a fost atribuită companiei Wiebe România, o subsidiară a firmei germane cu același nume. Trecând peste faptul că nu s-a mai găsit nicio firmă din România care să facă un contract direct cu CFR, facem focus pe istoria acestei companii germane: numele ei apare în dosarul de corupție al fostului ministru Vlădescu. Josef Hornegger, reprezentantul consorțiului Swietelsky – Wiebe – Takenaka a recunoscut deja în fața procurorilor DNA că l-a mituit pe fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu. 20 de milioane de euro era mită în acest caz.Firma germană a apărut meteoric și în dosarul de evaziune fiscală de la Ploiești unde inspectorii ANAF au identificat milioane de lei pompate de Wiebe în firme fantomă cu scopul de a nu achita dările către stat. Așadar, revenim la „O Românie fără hoție” și „Oameni noi în politică” și creionăm un tablou în care oamenii noi și fără experiență, ca Drulă, se învață repede cu metehnele vechi și, neapărat, utilizează aceleași firme obișnuite cu circuitele financiare oculte”, a scris Marian Mina în postarea de pe Facebook.
Se anunţă noi privatizări în România! Un deputat il acuză pe Cătălin Drulă că vrea să vândă la prețuri reduse
Marian Mina, deputat PSD, a scris într-o postare publicată pe o reţea de socializare că România se confruntă cu un nou val de privatizări. Aşadar, Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă vor să scape de mai multe acţiuni pe care statul le deţine în mai multe societăţi cheie.
Unul dintre cele mai importante societăţi care ar putea să fie vândute, conform deputatului, este clubul Aeroport Eforie Sud care urmează să fie evaluat pentru a stabili prețul.
Conform menţiunilor făcute de deputatul PSD, Marian Minea, Ministerul Transporturilor ar dori privatizarea sau vinderea a mai multor acţiuni pe care statul le deţine la câteva companii. Aşadar, Cătălin Drulă, prin oamenii pe care i-a numit în funcţie a început un proces de evaluare a mai multor companii.