Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, anunță că autoritățile plănuiesc să realizeze aproximativ 3.000 de puncte de încărcare pentru autovehiculele electrice pe drumurile de mare viteză. La acestea, urmează să se adauge puncte de încărcare, pe care Ministerul Dezvoltării le va realiza, prin PNRR, în oraşe.
”Din proiect, avem în spaţiile de servicii 52 de staţii electrice cu 264 de puncte de încărcare pe A 7 Dumbrava – Paşcani şi, în total, CNAIR vrea să mai realizeze până la 3.000 de puncte de încărcare pe toată reţeaua. 2.896, inclusiv cele 264 pe care le-am menţionat, mai are şi Ministerul Dezvoltării în PNRR pentru zona urbană”, a afirmat Cătălin Drulă, luni seară, la Digi 24, potrivit news.ro.
Ministrul Transporturilor anunță facilități pentru mașinile electrice: „Administratorul acestei reţele rutiere şi acestor facilităţi în primă fază este compania de drumuri”
Ministrul Transporturilor a fost întrebat dacă utilizarea acestor stații va fi gratuită. El a răspuns că nu poate preciza acest lucru în momentul de față.
”Administratorul acestei reţele rutiere şi acestor facilităţi în primă fază este compania de drumuri, dar eu susţin şi voi susţine concesionarea. În momentul de faţă, la începutul anului am concesionat 26 de spaţii de servicii unde se vor face benzinării ale operatorilor mari de benzinării din România. Compania de drumuri va primi bani pentru asta, milioane de euro anual ca redevenţe, dar vor fi nişte spaţii civilizate”, a adăugat Drulă.
Potrivit acestuia, o parte covârșitoare dintre spaţiile de servicii concesionate se află în Transilvania, iar ministerul va concesiona şi spaţiile de pe autostrada A 3 Bucureşti -Ploieşti.
Ministrul Cătălin Drulă a mai declarat că pe autostrăzile care urmează să se construiască, spaţiile de servicii vor avea ”dimensiuni generoase”, iar acestea vor fi realizate odată cu autostrada.
Ministrul Transporturilor, despre construirea podului de la Brăila: „Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură”
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a prezent pe pagina de Facebook imagini de pe şantierul podului de la Brăila. Convins că lucrările aveansează bine, a declarat că proiectul merge cu toată viteza înainte.
”Podul de la Brăila – imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură – complet deblocate de luna trecută”, scrie ministrul.
La sfârşitul lunii mai, Cătălin Drulă anunţa:
„Avem promisiunea constructorului că podul nu va rămâne «muzeu». La sfârşitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relaţia Brăila-DN 22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi. Acum aşteptăm ca firma de construcţii să se apuce în forţă de lucrările la drumurile de legătură. Între timp, săptămâna trecută, a început ridicarea platformei de lucru a Podului suspendat de la Brăila. Operaţiunea va dura două luni şi jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oţel peste pod, care vor susţine tablierul”.