Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, și Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Iași sunt prezenți în cadrul unei conferințe de presă care vizează trei subiecte.
Este a doua vizita a ministrului Familiei Tineretului și Rgalitatii de Șanse in mai puțin de 4 săptămâni. Prima vizita a fost pentru verificarea centrelor din subordinea DGASPC Iași.
UPDATE: Vizitele neașteptate ale Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vor continua. Această declară faptul că reprezentații instituțiile publice vor fi anunțați în momentul în care deja va fi la fața locului.
Știre inițială: Astăzi, 12 Septembrie, ministrul va vorbi cu directorii Caselor de Cultură din toată țara.
Declarații din cadrul conferinței de presă:
„Așa cum au menționat antevorbitorii mei, sunt pentru a doua oară la Iași. Prima oară a fost o vizita neanunțată, l-am anunțat pe prefectul Iasului în momentul în care mă deplasam spre spitalul unde este internat băiatul Gabriel. Cu ajutorul medicilor, sperăm ca micuțul sa trăiască. Am un dialog permanent cu acesta și facem tot ceea ce stă în putință pentru a ajuta aceasta familie.
Prima dată la Iași am efectuat acea vizită la spital, apoi am dorit sa ajung în câteva locații în subordinea DGASPC, locații care în urma acelor controale, pentru unele dintre ele a fost restrânsă licenta și după cum știți, sunt ONG uri care sunt implicate.
În urma deplasării la fața locului, la Centrul Ion Holban, am contestat că unele lucrări nu au fost făcute tocmai în regulă. Alături de reprezentații OPC-ului s-a luat decizia și acolo unde lucrurile nu au fost bine realizate, lucrările au fost remediate.
De această dată, am revenit la Iași pentru această întâlnire cu colegii care activează la CCS din țară, și cu reprezentați ai studenților din țară. Ne-am propus ca periodic să fim prezenți în țară, pentru a găsi soluții pentru ceea ce înseamnă o viața mai buna pentru tinerii din România. În urmă cu o săptămână, la inițiativa domnului ministru, Cătălin Predoiu, am semnat un plan național ce constă în combaterea bullying-ului dar și în legătură cu consumul de droguri.
Vreau să vă aduc la cunoștință, am făcut o solicitare pentru a primi niște fonduri pentru a dota Casele de Cultură cu un autobuz electric.
Am demarat o campanie națională de informare a tinerilor institutionalizați care au vârsta de 17 ani împlinită. Această campanie va fi în fiecare an, dorim să le aducem la cunoștință drepturile pe care ei pot să le acceseze oferite de statul român, atunci când împlinesc vârsta de 18 ani.
Iar pentru mamele minore, drepturile pe care le au: Ele beneficiază de prioritate când vine vorba despre locurile la creșă, pentru a nu abandona copiii. Nu încurajăm natalitatea în rândul mamelor minore”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
„Primul subiect pe care vreau să-l aduc către dumneavoastră sunt reparațiile pe care le-am realizat la Casa de Cultură a Studenților pe parcursul anilor 2022-2023. Aceste reparații sunt făcute din venituri proprii. A fost achiziționat și un aparat foto pentru clubul de pictură în valoare de 10.499 lei.
Anul trecut au fost reparații de 240.000 de lei în sala de spectacole, au contat în montarea machetei”, a spus directorul Bogdan Crucianu.
Ministerul Egalității suna ca naiba, pentru că nu exista egalitate din motive obiective. Oamenii nu sunt egali nici măcar în fața legii.
Corect ar fi fost Ministerul Egalizării pentru că, la fel că în comunism, oamenii tind a fi nivelați și egalizați.
Bella natalia