Prima pagină » Sport » Ministrul Sportului vrea ca echipele din Liga I să revină în izolare totală
Ministrul Sportului vrea ca echipele din Liga I să revină în izolare totală

Ministrul Sportului vrea ca echipele din Liga I să revină în izolare totală

20 iul. 2020, 17:48,
Cristian ZAVASTIN în Sport

 Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, vrea ca echipele din Liga I să revină în izolare totală până la finalul campionatului. Declarația ministrului vine după ce au apărut focare de coronavirus la trei echipe: Dinamo, CFR Cluj și Petrolul Ploiești.

„Liga 1 are toate condițiile să-și ducă competiția la bun sfârșit. Dacă nu reușesc să aibă loc toate meciurile până pe 3 august, până când trebuie să avansăm echipele, LPF trebuie să vină cu propuneri pentru stabilirea unor rezultate sau a clasamentului final. 

Cred că pentru ultimele trei etape, care mai sunt de disputat în play-off, pentru că el contează cel mai mult, cred că ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să fie protejate suplimentar, echipele să apeleze la acest tip de cantonament, izolându-se de ceilalți. E prima soluție avansată de Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății“, a declarat Ionuț Stroe.

Ministrul Sportului vrea ca echipele din Liga I să revină în izolare totală: Sancționarea echipelor

Ministrul a precizat că au fost făcute controale și că mai urmează și altele la CFR Cluj și Dinamo. Mai mult, Ionuț Stroe vorbește chiar de sancționarea din punct de vedere sportiv a celor două cluburi, însă în regulamentul FRF și LPF nu există asemenea prevederi.

„Cred că problemele au apărut în afara stadioanelor. Dacă regulile ar fi respectate cu rigurozitate, nu ar trebui să avem focare. (…) Clubul e prima instituție responsabilă vizavi de responsabilitatea și rigurozitatea după care să-și desfășoare activitatea acești sportivi”, a menționat Ionuț Stroe.

Șase persoane de la CFR Cluj, infectate cu COVID-19

Șase persoane de la CFR Cluj au fost anunțate că au fot infectate cu COVID-19. Potrivit surselor din cadrul clubului din Gruia, pe lângă Alexandru Păun şi Grzegorz Sandomierski,au mai fost testați pozitiv mijlocașul Damjan Djokovic, antrenorul cu portarii Cristian Moldovan, secundul Costin Curelea și preparatorul fizic Cristian Dragota.

Meciul FCSB – CFR Cluj trebuia să se dispute sâmbătă pe Arena Națională, dar a fost amânat după ce jucătorul clujean Adrian Păun s-a simțit rău în dimineața partidei. A efectuat în regim de urgență testul pentru COVID-19 și a aflat că este infectat.

Duminică, ceilalți componenți ai lotului lui CFR vor mai efectua un set de teste, iar dacă acestea vor ieși în totalitate negative, partida cu FCSB ar putea fi reprogramată pentru data de 28 sau 29 iulie.

Dinamo are 11 cazuri de COVID-19

La Dinamo, în ziua meciului cu Chindia Târgovişte. Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ştefan Fara, Alexandru Răuţă şi Vali Lazăr au fost atunci depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. La doar o zi distanţă, Andrei Sin a fost şi el testat pozitiv cu COVID-19.

 La două zile distanţă, alţi trei fotbalişti de la clubul din Ştefan cel Mare au fost informaţi că au fost infectaţi cu noul coronavirus. Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu sunt cei trei jucători care au primit răspuns pozitiv, sâmbătă, la testele efectuate.

 Duminică, Dinamo a ajuns la 11 cazuri de COVID-19, după ce maseurul echipei a fost testat, la rândul său, pozitiv la noul coronavirus.

 Jucătorii de la Dinamo infectați cu noul coronavirus sunt Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Alexandru Răuță, Vali Lazăr

 Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Dan Tălmaciu și Sașa Mitrovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *