Prima pagină » Actualitate » Ministrul Sportului Eduard Novak, campion la viteză. A rămas pieton după ce polițiștii l-au prins în trafic cu 150 km/h
Ministrul Sportului Eduard Novak, campion la viteză. A rămas pieton după ce polițiștii l-au prins în trafic cu 150 km/h

Ministrul Sportului Eduard Novak, campion la viteză. A rămas pieton după ce polițiștii l-au prins în trafic cu 150 km/h

03 feb. 2023, 11:16,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a rămas fără permisul de conducere după ce a pierdut procesul cu Inspectoratul de Poliție Județean Brașov. În plus, el va trebui să plătească și o amendă.

Pe 3 iunie, ministrul Sportului a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. El fusese surprins de radar în timp ce circula cu o viteză de 148 km/h, dinspre DN 1 – Dârste către intersecția DN 11 – Brașov – Târgu Secuiesc – Onești, pe un sector de drum unde limita maximă este de 90 km/h.

Ministrul Sportului Eduard Novak a rămas pieton

Eduard Novak ar fi semnat procesul-verbal, însă cu unele obiecții – ele nu au fost luate în calcul de instanță, pe motiv că dispozitivul folosit de polițiștii brașoveni era unul dintre cele mai performante din România, cu „funcții de auto-focalizare și auto-iris”.

Potrivit Fanatik, surse din Ministerul Sportului susțin că mașina respectivă aparține instituției.

În august 2022, într-un răspuns către Fanatik, serviciul de comunicare și relații cu publicul din cadrul Ministerului Sportului spunea că ar fi vorba despre un eveniment personal al lui Eduard Novak, precum și că nu poate oferi informații despre dosar deoarece acestea nu sunt de interes public.

În motivarea obținută de Fanatik, judecătorii arată că Eduard Novak nu este la prima abatere și că amenda „corespunde pericolului social al faptei și conduitei acestuia”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de Eduard Novak în termen de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *