Prima pagină » Sport » Ministrul Sportului, despre cazurile COVID-19 din Liga I: „Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții!“
Ministrul Sportului, despre cazurile COVID-19 din Liga I: „Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții!“

Ministrul Sportului, despre cazurile COVID-19 din Liga I: „Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții!“

16 iun. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Ministrul Sportului, despre cazurile COVID-19 din Liga I. Ionuț Stroe a spus că nu înțele cum au apărut cele două cazuri de la Dinamo și FC Botoșani. De-abia reluată, Liga I are deja patru meciuri amânate din cazua coronavirusului. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul etapelor patru și cinci din play-off, respectiv cinci și șase din play-out.

„În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni nu erau infectați“, a spus Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Mnsitrul susține că odată cu relaxarea măsurilor a apărut și dorința lor de a părăsi cantonamentele.

„S-a lăsat garda jos și avem două cazuri. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi. S-au pozitivat ulterior“, a precizat Ionuț Stroe.

Ministrul Sportului, despre cazurile COVID-19 din Liga I: Au părăsit cantonamentele

Cluburile din Liga I și-au dorit foarte mult să reia competiția. Au făcut apel la autorități în a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților. Așa explică Ionuț Stroe apariția cazurilor.

„Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care sî le reglementeze activitățile”.

Dinamo și FC Botoșani sunt primele două cluburi din Liga 1 care au confirmat cazuri de coronavirus, în cazul magazinerului, respectivul medicului echipei, situație ce a dus la amânarea următoarelor meciuri.

Noi teste COVID-19 la Dinamo și FC Botoșani

Dinamo și FC Botoșani sunt cluburile care au confirmat cazuri de coronavirus.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că jucătorii celor două cluburi vor fi testați pentru coronavirus în următoarele zile. După aflarea rezultatelor se va lua o decizie definitivă în privința reprogramării meciurilor.

„Pentru ambele cluburi este aplicată aceeaşi regulă, izolare 7 zile, apoi retestare şi dacă testul este negativ primesc autorizație pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările și e clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat şi să mai ceară câteva zile suplimentare.

E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend, dar e posibil ca meciul lui CFR Cluj cu Botoşani să-l împingem pe luni-marţi, să vedem”, a declarat Justin Ștefan.

Justin Ștefan a recunoscut că situația de la Dinamo poate decala finalul acestui sezon al Ligii 1.

„Important este ca toţi jucătorii să fie izolaţi, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri pot îngreuna un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final, poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo”, a adăugat Justin Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`