Prima pagină » National » Ministrul Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor: „Îngrijorări există, nu au cum să nu existe”

Ministrul Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor: „Îngrijorări există, nu au cum să nu existe”

16 aug. 2021, 18:23,
Bianca Rebegea în National

Luni, 16 august, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat la B1Tv că, în acest moment, rămâne valabilă decizia potrivit căreia școlile vor începe la data de 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase și cu respectarea strictă a regulilor de protecție anti-COVID-19.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că rata mică de vaccinare în rândul adolescenților și tulpina Delta de coronavirus reprezintă motive de îngrijorare și, cu toate acestea, școala va începe pe 13 septembrie. Pe de altă parte, Cîmpeanu a lăudat faptul că multe cadre didactice s-au vaccinat.

„Îngrijorări există, nu au cum să nu existe, dar în acest moment există decizia deschiderii școlilor la 13 sepembrie, cu prezență fizică, coroborat cu prudență maximă și respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, de la purtarea măștii, distanța adecvată, respectarea regulilor de igienă și aerisirea spațiilor. Toate acestea sunt foarte importante pentru că ne ajută să ținem sub control epidemia.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu este îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor

Ministrul Educației spune că, în ciuda faptului că este îngrijorat de incidenșa noii tulpini de COVID-19 asupra celor de vârstă mai mică, este încrezător că personalul din învățământ rămâne în continuare ca mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 60%.

Noi date despre personalul vaccinat vor apărea în perioada 1 – 3 septembrie a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Mai important: singurul act care poate pune capăt acestei prrioade de criză sanitară e vaccinarea. De ce spun că sunt încrezător că putem deschide școlile cu prezență fizică din 13 septembrie. deși suntem îngrijorați de incidența noii tulpini inclusiv asupra celor de vârstă mai mică? Pentru că personalul din învățământ rămâne în continuare ca mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 60%. În perioada 1-3 septembrie vom avea noi date cu privire la persoanlul vaccinat.”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Din perspectiva vaccinării elevilor, avem 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Puțini”

În ceea ce privește vaccinarea elevilor sunt 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Ministrul Educației este de părere că sunt foarte puțini, constituind doar 4% din numărul elevilor de această vârstă. În categoria 15 – 19 ani sunt 145.000 de tineri vaccinați, adică aproape 20%.

Din perspectiva vaccinării elevilor, avem 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Puțini. 4% din numărul elevilor de această vârstă. În categoria 15 – 19 ani sunt 145.000 de tineri vaccinați, adică aproape 20%.

Din perspectiva angajaților, suntem mai mult decât dublu mediei naționale, din perspectiva elevilor, suntem sub media națională și asta ne crează motive de îngrijorare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu vrea să crească numărul orelor de educație fizică și sport în școli

La finalul săptămânii trecute, ministrul Educației a anunțat că vrea să crească numărul orelor de educație fizică și sport în școlile din România. De la o singură oră la două, în sistemul preuniversitar.

„Eu aș vrea să creștem de la o oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus Sorin Cîmpeanu. În prezent, planurile cadru prevăd deja câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, doar elevii de liceu au câte o singură oră de sport pe săptămână. În prezent, există câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu, potrivit planurilor-cadru în vigoare. Ministrul Educației vrea mai multe ore de sport pentru elevii de liceu.

Potrivit planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial, la disciplina Educație Fizică și Sport sunt alocate două ore pe săptămână. Pentru învățământul primar, situația este aceeași, deoarece elevii au în programă tot două ore pe săptămână. La liceu, majoritatea filierelor au câte o oră pe săptămână.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Playtech.ro
Imaginea momentului cu soţia lui Dragoș Pavăl! Cum arată cea care îi este alături de ani de zile patronului Dedeman
observatornews.ro
Trucul prin care putem face răcoare în locuinţă, fără aer condiţionat
Playsport.ro
Dacă routerul WiFi are port USB, atunci ai o comoară. Iată cum îl transformi într-un...
Evz.ro
Noi taxe pentru șoferii români. Ideologia arde la portofel
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Ce s-a ales de Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică. Partenera lui Octavian Bellu a revenit în atenția publică după mulți ani
Playtech.ro
Aer polar maritim peste România. Dispare Anticiclonul Azoric şi vine răcoarea! Scăpăm de caniculă
Dailybusiness.ro
Pensii 2025. Cu cât vor scădea pensiile de peste 3000 de lei, de la 1 august, după taxarea CASS
RomaniaTV
Cine este femeia cu care s-a iubit Nicușor Dan, înainte să o cunoască pe Mirabela Grădinaru
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vlăduța Lupău, primele declarații despre al TREILEA copil! Artista le-a dat ea vestea fanilor. ''Gravidă în luna a-5-a''
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 iulie 2025
08 iulie 2025